Kelan valtuutetut: ulkoinen arvio perustoimeentulotuen siirrosta Kelaan

Kelan valtuutetut käsittelivät Kelan sisäistä arviointia kokouksessaan 13.6. ja päättivät ulkoisen arvioinnin käynnistämisestä.

Kelan valtuutettujen tehtäviin kuuluu Kelan hallinnon ja toiminnan valvominen. Valtuutetut edellyttivät Kelalta sisäistä arviota perustoimeentulotuen siirrosta 3.3. kokouksessaan. Arvio julkaistiin viime perjantaina, ja Kelan valtuutetut käsittelivät sitä kokouksessaan 13. kesäkuuta. Kelan valtuutetut ovat seuranneet perustoimeentulotuen tilannetta tiiviisti.

Valtuutetut totesivat, että sisäinen arvio on kattava, mutta asian merkityksellisyyden vuoksi siitä on kuitenkin hyvä saada myös ulkoinen arvio ja näkemys.

Ulkoisessa arvioinnissa tehtävänä on arvioida perustoimeentulotuen siirron suunnittelua ja toimeenpanoa ja Kelan prosesseja. Lisäksi tavoitteena on saada kehittämisehdotuksia, joita Kela voi hyödyntää seuraavien uudistusten suunnittelussa ja uusia tehtäviä vastaanottamisessa.

Ulkoisen arvioinnin tekee Kelan valvontatilintarkastuksesta vastaava BDO Audiator Oy. Selvitys esitetään valtuutetuille 17. lokakuuta pidettävässä yleiskokouksessa.

Kelan valtuutetut valvovat Kelan hallintoa ja toimintaa, vahvistavat Kelan hallituksen esityksestä laitoksen tilinpäätöksen perusteet ja tilinpäätöksen sekä myöntävät vastuuvapauden hallitukselle. Lisäksi valtuutetut antavat vuosittain eduskunnalle kertomuksen omasta toiminnastaan.

Kelan valtuutetut 2015–2019

Puheenjohtaja
Sari Sarkomaa, kok.

Varapuheenjohtaja
Niilo Keränen, kesk.

Valtuutetut
Outi Alanko-Kahiluoto, vihr.
Ritva Elomaa, ps.
Hannakaisa Heikkinen, kesk.
Anneli Kiljunen, sd.
Jaana Laitinen-Pesola, kok.
Anne Louhelainen, ps.
Leena Meri, ps.
Kristiina Salonen, sd.
Eero Suutari, kok.
Martti Talja, kesk.