Elämässä.fi kertoo sosiaaliturvasta arjen esimerkeillä


Kelan uusi verkkomedia Elämässä.fi antaa puheenvuoron asiakkaille. Esimerkit elävästä elämästä kertovat sosiaaliturvasta koskettavasti ja kiinnostavasti.

Joka kotiin jaettava asiakaslehti oli pitkään Kelan asiakasviestinnän lippulaiva. Lehti ilmestyi ensin nimellä Kelan sanomat tai FPA bladet, ja vuonna 2009 siitä tuli Elämässä – Mitt i allt.

Vähitellen lehden ilmestymiskerrat harvenivat ja vuonna 2015 Kela muutti asiakaslehden kerran vuodessa ilmestyväksi Elämässä – Mitt i allt -oppaaksi, jota jaetaan Kelan palvelupisteissä, apteekeissa ja kirjastoissa.

Asiakaslehden ja -oppaan luetuinta sisältöä ovat olleet ihmisläheiset asiakastarinat. Nyt Kelan uusi verkkomedia Elämässä.fi tuo asiakkaiden tarinat myös verkkoon.

Helposti lähestyttävä Kela

– Uskon, että asiakkaiden haastattelut ja esimerkit auttavat tiedon omaksumista ja helpottavat tukien hakemista. Uudessa verkkolehdessä haluamme myös nostaa esiin Kelan erilaisia palveluja, etenkin verkkoasioinnin helppoutta, kertoo viestintäpäällikkö Minna Latvala.

Elämässä.fissä ihmisläheiset ja aidot asiakastarinat kerrotaan artikkelein, kuvin, blogein ja videoin. Käytössä ovat myös tekstistä puheeksi -liitännäiset, joiden avulla jokaisen artikkelin voi halutessaan kuunnella. 

Uuden Elämässä.fin aiheita ovat muun muassa:

Uusi verkkomedia julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi. Osa artikkeleista on suunnattu erityisesti Kelan työnantaja-asiakkaille. Tällainen on esimerkiksi:

Uusia artikkeleita, videoita ja blogeja julkaistaan joka kuukausi.

Suomeksi: Elämässä.fi

Ruotsiksi: Mittiallt.fi