Hoitotuen hakeminen

  1. Hae eläkettä saavan hoitotukea verkossa. Hae myös tuelle jatkoa ja korotusta verkossa.Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Skannaa tai kuvaa liite ja lähetä se verkossa.
  3. Liitä hakemukseen mahdollisimman tuore lääkärinlausunto C (ei puolta vuotta vanhempi) tai B-lääkärinlausunto, jos siitä ilmenevät hakemuksen ratkaisemisessa tarvittavat tiedot. Voit halutessasi liittää mukaan myös asuinkuntasi sosiaali- tai terveydenhuollon työntekijän tai muun tilanteesi tuntevan henkilön antaman selvityksen avuntarpeestasi, käyttämistäsi palveluista ja erityiskustannuksista.
  • Jos ilmoitat sairaudesta tai vammasta aiheutuneita kustannuksia, liitä mukaan tarvittavat kuitit tai selvitykset näistä kustannuksista.

  • Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa hoitotukihakemuksen / vammaistukihakemuksen (EV256), ja toimittaa sen Kelaan.

Voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi, jos sinun on itse hankala hoitaa Kela-asioitasi. Tätä varten sinun pitää toimittaa Kelaan valtakirja, josta selviää, kuka voi hoitaa asioitasi.

Jatkohakemus liitteineen kannattaa toimittaa mahdollisimman nopeasti Kelaan, jotta tukeen ei tule katkosta. Tee jatkohakemus kuitenkin viimeistään puolen vuoden kuluessa edellisen tukijakson päättymisestä.

Vammaistuen korotushakemukseen tarvitaan yleensä uusi lääkärinlausunto, paitsi silloin kun korotusta haetaan erityiskustannusten perusteella.

Kela myöntää tuen takautuvasti enintään puolen vuoden ajalta. Takautuvuus harkitaan aina hakemusta käsiteltäessä

Asiointipalvelun etusivulta näet, onko hakemuksesi saapunut tai ratkaistu, milloin etuus maksetaan ja mitä etuuksia sinulle on viimeksi maksettu. Asiointipalvelusta näet myös muistutukset esim. mahdollisesti puuttuvista liitteistä.

Tietoa siitä, kuinka kauan hakemusten käsittely Kelassa kestää, löydät Käsittelyajat ja tiedustelut-sivulta.  

Viimeksi muokattu 29.3.2016
Sivu päivitetty 19.5.2014