Tilaa eurooppalainen sairaanhoitokortti

Kortti kätevästi verkosta

Tilaa eurooppalainen sairaanhoitokortti Kelan asiointipalvelussa.

Hae korttia

Eurooppalainen sairaanhoitokortti postitetaan kotiin 2 viikon kuluessa. Jos et ehdi saada korttia ennen matkalle lähtöä, voit pyytää eurooppalaisen sairaanhoitokortin väliaikaisesti korvaavan todistuksen. Saat sen soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai asioimalla Kelan toimistossa. Todistus on voimassa ulkomailla oleskelusi ajan, kuitenkin enintään 1 vuoden.

Näin tilaat kortit myös perheen pienimmille

  • Voit tilata eurooppalaisen sairaanhoitokortin lapsellesi puhelimitse.
  • Asiointipalvelussa voi tehdä hakemuksen vain, jos lapsella on omat verkkopankkitunnukset.

Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa hakemuslomakkeen Eurooppalainen sairaanhoitokortti (SV 193) ja postittaa sen Kelaan.

Jos äidillä on eurooppalainen sairaanhoitokortti ja vastasyntyneellä lapsella ei ole, lapsi voi saada lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa paikallisen omavastuun hinnalla vain, jos kyseessä on synnytyksessä tai välittömästi sen jälkeen tarvittava hoito (esim. keskosen tehohoito). Jos kyse on muusta hoidosta, lapsella tulee olla oma eurooppalainen sairaanhoitokortti tai sen väliaikaisesti korvaava todistus.

Kortti uusitaan automaattisesti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti on voimassa enintään 2 vuotta. Saat uuden kortin automaattisesti, jos olet edelleen sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa sairaanhoitosi kustannuksista. Kun olet saanut uuden kortin, leikkaa vanha kortti kahtia ja heitä se pois.

Lue lisää

Viimeksi muokattu 19.1.2018
Sivu päivitetty 19.1.2018