Asiasanat kirjaimella "L"

Asiasanalla "lääkkeet" löytyi 15 hakutulosta

Lääkekorvaukset

Lääkehaku kertoo lääkkeesi Kela-korvauksen. Katso www.kela.fi/laakehaku

Vuosiomavastuu eli lääkekatto

Korvattavista reseptivalmisteista itse maksamasi osuus kerryttää lääkkeiden vuosiomavastuuta. Jos ostamasi valmisteet eivät kuulu korvausjärjestelmään, kustannukset eivät kerrytä vuosiomavastuuta.

Erityiskorvaus ja muut lääkkeiden korvausoikeudet

Oikeutta lääkkeen erityiskorvaukseen, rajoitettuun korvaukseen tai kliinisen ravintovalmisteen korvaukseen haetaan Kelasta lääkärin kirjoittamalla B-lausunnolla.

Suorakorvaus apteekista

Saat korvauksen lääkkeestäsi yleensä jo apteekissa sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Apteekki vähentää lääkkeen hinnasta korvauksen, ja maksat itse loput eli omavastuun.

Lääkkeet ja lääkekorvaukset

Kela korvaa lääkkeitä, kliinisiä ravintovalmisteita ja perusvoiteita. Katso lääkkeiden hinnat ja korvattavuudet www.kela.fi/laakehaku.

Laatuseloste 2008: Tilasto lääkkeiden korvausoikeuksista

Laatuseloste: Tilasto lääkkeiden korvausoikeuksista

Lääkevaihto ja viitehintajärjestelmä 2013

Tilastoja lääkevaihdosta ja viitehintajärjestelmästä 2013

Suomen lääketilasto

Suomen lääketilasto on Kelan ja Fimean julkaisu, joka sisältää sekä lääkkeiden kulutustietoja että sairausvakuutuksen korvaustietoja.

Apteekit

Apteekit-palvelusivustolla on ohjeet lääkkeiden suorakorvaamisesta. Katso myös lääkkeiden hinnat ja korvattavuudet www.kela.fi/laakehaku.

Poikkeava lääkekohtainen omavastuu

Lääkekustannusten omavastuut

Kela korvaa osan korvattavien lääkkeiden kustannuksista ja asiakas maksaa ns. omavastuuosuuden.

Lääkekustannusten omavastuut

Kela korvaa osan korvausjärjestelmään kuuluvien lääkkeiden, perusvoiteiden ja kliinisten ravintovalmisteiden kustannuksista. Maksat itse aina omavastuuna osan valmisteiden hinnasta.

Lääkkeellinen happi

Kela maksaa peruskorvausta (35 %) lääkkeellisen hapen sekä happipullojen ja nestehappilaitteiden vuokrakustannuksista. Hae korvaus Kelasta lomakkeella SV 178.

Lääkkeellinen happi

Kela maksaa peruskorvausta (40 %) lääkkeellisestä hapesta sekä happipullojen ja nestehappilaitteiden vuokrakustannuksista. Saat korvausta vasta sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt.

Lääkevaihto ja viitehintajärjestelmä 2017

Lääkevaihto ja viitehintajärjestelmä 2017

Näytetään tulokset 1 - 15.