Siirry sisältöön

Asiasanat kirjaimella "P"

Asiasanalla "perhevapaat" löytyi 16 hakutulosta

Työntekijä perhevapaalla

Työnantaja, joka maksaa palkkaa työntekijänsä äitiys-, isyys tai vanhempainvapaan ajalta, voi hakea vanhempainpäivärahan Kelan työnantajien asiointipalvelusta.

Hakeminen

Työnantaja saa tiedon äitiys-, isyys- ja vanhempainvapaalle jäämisestä työntekijältä.

Työnantajan palvelut ja etuudet

Työnantaja voi saada yli 10 etuutta Kelasta. Useimpia tukia voi hakea verkossa. Täältä saat kokonaiskuvan Kelan palveluista ja etuuksista työnantajalle.

Työnantajat - Usein kysyttyä - Perhevapaat

Kelan työnantaja-asiakkaiden usein kysymiä kysymyksiä perhevapaista.

Työnantajat - Usein kysyttyä - Perhevapaat

Asiointipalvelut työnantajille

Kirjaudu sisään työnantajien asiointipalveluihin Katso-tunnisteilla. Palveluissa voit tehdä ilmiotuksia, hakea Kelan etuuksia ja katsella mm. lähetettyjä tietoja.

Palkaton aika

Eri perhemuodot

Kela maksaa rahallista tukea lapsiperheille pääasiassa samojen periaatteiden mukaan riippumatta perhemuodosta. Eri perhetyypit saattavat kuitenkin vaikuttaa joidenkin perhe-etuuksien...

Adoptio

Perhe-etuudet ovat adoptiovanhemmille suurelta osin samanlaiset kuin biologisille vanhemmillekin. Erona on, että adoptiovanhemmat eivät voi saada äitiysrahaa, mutta he saavat pidemmän...

Perhe-etuudet adoptiovanhemmille

Vanhempainetuudet, kuten vanhempainpäivärahat ja lastenhoidon tuet, ovat adoptiovanhemmille suurelta osin samanlaiset kuin biologisille vanhemmillekin. Erona on, että adoptiovanhemmat eivät voi...

Sateenkaariperheen etuudet

Perhe-etuudet sateenkaariperheille muuttuivat 1.3.2017.

Uusperhe

Uusperheen perustaminen voi vaikuttaa lapsiperheen etuuksiin.

Yhden vanhemman perhe

Lapsiperhe, jossa on yksi vanhempi, saa Kelan tukia usein korotetusti

Lastenhoidon tuet

Voit järjestää lapsen hoidon vanhempainvapaan jälkeen eri tavoin. Kelan maksamia lastenhoidon tukia ovat kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki, osittainen hoitoraha ja joustava hoitoraha.

Perhevapaakorvaus työnantajalle

Perhevapaat jakautuvat epätasaisesti

Suomessa naiset pitävät valtaosan perhevapaista, mikä heikentää tasa-arvoa ja naisten työllisyyttä. Tälle sivulle on koottu tutkimus- ja tilastotietoa perhevapaista ja lapsiperhe-etuuksista.

Näytetään tulokset 1 - 16.