Kela-tärpit

Olemme koonneet sinulle lyhyitä tietoiskuja Kela-asioista. Vilkaise omaa elämäntilannettasi koskevat ajankohtaiset vinkit ja vinkkaa hyödyllisimmästä myös muille sosiaalisessa mediassa!

Katso kaikki Kela-tärpit.

Käy tämä lista läpi ennen asevelvollisuuden alkamista

Lähteekö poika- tai tyttökaverisi armeijaan heinäkuun alussa? Ikävää Kela ei voi lievittää, mutta sotilasavustusta se voi maksaa!

  1. Sotilasavustusta voi jo hakea. Kelan maksama avustus voi olla tärkeä rahallinen apu armeijan ajan. Hakemuksen voi jättää jo kuukautta ennen palveluksen alkamista.
  2. Verkkoasiointi on nopeaa. Avustuksen hakija voi tehdä hakemuksen kätevästi verkossa. Kirjaudu Kelan asiointipalveluun.
  3. Avustusta palvelukseen astuvalle. Armeijaan lähtevä voi saada avustusta oman vakinaisen asuntonsa asumiskuluihin. Kela voi maksaa opintolainan korot palveluksen ajan.
  4. Apua asumiseen. Jos asutte avoliitossa, palvelukseen astuva voi saada asumisavustusta, esim. puolet vuokrasta.
  5. Perheelle tukea. Jos olette naimisissa tai teillä on yhteinen lapsi, Kela voi maksaa sinulle asumisavustuksen lisäksi perus- tai erityisavustusta puolisosi palveluksen ajan.
  6. Mutta entä meidän tilanteessamme? Ei hätää, jos asia tuntuu mutkikkaalta. Voitte kysyä neuvoa Kysy Kelasta -palstalta – ilman nimiä ja henkilötunnuksia tietenkin.

Lue lisää