Hintailmoitus poikkeustilanteissa

Voit tehdä lääkkeiden vuosineljännesilmoitukset lääkeyritysten asiointipalvelussa tai sähköisenä tiedonsiirtona. Poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos yrityksellä ei ole Y-tunnusta, voit tehdä hintailmoitukset paperilomakkeella.

Jos lääkevalmiste kuuluu hintailmoitusmenettelyyn, mutta se ei ole näkyvissä sähköisessä asiointipalvelussa, ota yhteys Kelaan tai tee ilmoitus paperilomakkeella.

Lomake

Kelalle toimitettavalla lomakkeella voit tehdä hintailmoituksen viitehintajärjestelmään kuuluvasta lääkevalmisteesta Lääkkeiden hintalautakunnalle ja lääkevaihtoon kuuluvasta lääkevalmisteesta Kelalle, Suomen Apteekkariliitolle ja Yliopiston Apteekille.

Lomakkeen täyttäminen

Täytä kaikki lomakkeen kohdat. Jos jotain lomakkeessa pyydettävää tietoa ei ole, vedä kyseiseen kohtaan viiva.

Yhdellä lomakkeella voit ilmoittaa yhden lääkevalmisteen pakkauskohtaiset tiedot. Ilmoita valmisteen saatavuustieto aina tukkuhinnan ilmoittamisen yhteydessä. Muista päivätä ja allekirjoittaa hintailmoitus.

Lomakkeen lähettäminen

Lähetä lomake sähköpostilla osoitteeseen laakevaihto (at) kela.fi. Suojatun sähköpostin käyttäminen on suositeltavaa. Pyydä lisäksi kuittaus hintailmoituksen vastaanottamisesta tavallisella sähköpostilla.

Vaihtoehtoisesti voit tulostaa täytetyn lomakkeen ja toimittaa sen

  • telefaksilla numeroon 020 634 3264,
  • postitse osoitteeseen Kela, Etuuspalvelujen tulosyksikkö, Osaamiskeskuksen lääkeryhmä, PL 78, 00381 Helsinki
    tai
  • käyntiosoitteeseen Kelan Pitäjänmäen toimitalo, Höyläämötie 1 a B, 00380 Helsinki.

Lomakkeella ilmoitetut tiedot välitetään edelleen Lääkkeiden hintalautakunnalle sekä lääkkeiden hintatietoja ylläpitäville Suomen Apteekkariliitolle ja Helsingin Yliopiston Apteekille.

Ilmoitusaikataulu

Viimeksi muokattu 26.10.2017
Sivu päivitetty 19.10.2012