Ohjeet lomakkeiden käyttöön

Löydät Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa vasemman reunan valikosta aihepiirin mukaan jaoteltuna. Lomake avautuu lataa-linkistä. Suurinta osaa Kelan etuuksista voit hakea myös verkossa.

Pdf-lomakkeiden käyttö edellyttää erillistä ohjelmaa. Suosittelemme uusimman Adobe Reader -version käyttämistä lomakkeiden toiminnan varmistamiseksi. Ohjelman voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta.

Pdf-lomakkeen voi myös tallentaa omalle tietokoneelle. Käytä sekä tallentamiseen että lomakkeen tulostamiseen Readerin omia painikkeita. Postita täytetty lomake liitteineen Kelaan.

Jos tarvitset lomakkeita suuremman erän esimerkiksi työtehtäviesi vuoksi, voit tilata niitä sähköpostitse osoitteesta lomakevarasto(at)kela.fi. Merkitse tilaukseen lomakkeen tunnus tai nimi, kappalemäärä, oma nimesi sekä työnantajan nimi ja osoite.

Terveydenhuollon lomakkeet

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet löytyvät ensisijaisesti organisaatiossa käytössä olevasta potilastietojärjestelmästä.

Lomakkeet ovat saatavilla ammattihenkilöiden käyttöön pdf-muodossa myös Terveysportti-palvelussa, Lääkäriportaali-palvelussa sekä Lääkäriliiton jäsenpalvelussa.

Ongelmatilanteet

Joskus tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelmien vuoksi ja seurauksena on virheilmoitus. Seuraava yritys voi palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista. Tällöin kannattaa kokeilla välimuistin tyhjentämistä.

Jos lomakkeen täyttäminen tai tulostaminen ei onnistu, tarkista että käytät Adobe Readeria. Muut vastaavat käyttöjärjestelmien ja selaimien omat Reader- ja Viewer-ohjelmat eivät välttämättä tue kaikkia lomakkeen täyttöominaisuuksia. Virheet voivat johtua myös Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta, jolloin ohjelma on asennettava uudelleen.

Ladatuimmat lomakkeet

Lomake Tunnus Kuvaus Sisältö
Valtakirja asioiden hoitamista varten Kelassa VAL 3 Valtakirja, jolla valtuutetaan toinen henkilö hoitamaan kaikkia/tiettyä asiaa Kelassa toistaiseksi/määräajaksi. Ei sovellu valitusasioiden hoitamiseen muutoksenhakuelimissä.
Lataa
Ilmoitus työnantajan maksamasta palkasta Y 17 Työnantaja täyttää. Työnantaja ilmoittaa työstäpoissaoloajan palkan ja tarvittaessa edeltävän 6 kuukauden palkan päivärahan määrän laskemista varten.
Kuntoutusraha Vanhempainpäivärahat Sairauspäiväraha
Lataa

Tee ilmoitus verkossa
Hakemus - Sotilasavustus SA 1 Hakemuslomake sotilasavustuksen hakemista varten.
Sotilasavustus Sotilasavustuksen asumisavustus
Lataa

Tee hakemus verkossa
Ilmoitus - Osasairauspäiväraha SV 28 Lomakkeellla voi ilmoittaa työnantajan ja työntekijän tekemästä osa-aikaisen työn sopimisesta osasairauspäivärahaa varten.
Sairauspäiväraha
Lataa

Tee ilmoitus verkossa
Hakemus - Hoito-oikeus Suomeen muutettaessa SV 141 Käytä hakemusta, kun muutat Suomeen EU- tai Eta-maasta tai Sveitsistä ja haet oikeutta saada sairaanhoitoa kuten Suomessa asuvat. Käytä hakemusta myös, kun sairaanhoitosi kustannuksista vastaa Suomi, mutta asuinmaasi on toinen EU- tai Eta-maa tai Sveitsi.
Lataa