Ohjeet lomakkeiden käyttöön

Löydät Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa vasemman reunan valikosta aihepiirin mukaan jaoteltuna. Lomake avautuu lataa-linkistä. Suurinta osaa Kelan etuuksista voit hakea myös verkossa.

Pdf-lomakkeiden käyttö edellyttää erillistä ohjelmaa. Suosittelemme uusimman Adobe Reader -version käyttämistä lomakkeiden toiminnan varmistamiseksi. Ohjelman voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta.

Pdf-lomakkeen voi myös tallentaa omalle tietokoneelle. Käytä sekä tallentamiseen että lomakkeen tulostamiseen Readerin omia painikkeita. Postita täytetty lomake liitteineen Kelaan.

Jos tarvitset lomakkeita suuremman erän esimerkiksi työtehtäviesi vuoksi, voit tilata niitä sähköpostitse osoitteesta lomakevarasto(at)kela.fi. Merkitse tilaukseen lomakkeen tunnus tai nimi, kappalemäärä, oma nimesi sekä työnantajan nimi ja osoite.

Terveydenhuollon lomakkeet

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet löytyvät ensisijaisesti organisaatiossa käytössä olevasta potilastietojärjestelmästä.

Lomakkeet ovat saatavilla ammattihenkilöiden käyttöön pdf-muodossa myös Terveysportti-palvelussa, Lääkäriportaali-palvelussa sekä Lääkäriliiton jäsenpalvelussa.

Ongelmatilanteet

Joskus tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelmien vuoksi ja seurauksena on virheilmoitus. Seuraava yritys voi palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista. Tällöin kannattaa kokeilla välimuistin tyhjentämistä.

Jos lomakkeen täyttäminen tai tulostaminen ei onnistu, tarkista että käytät Adobe Readeria. Muut vastaavat käyttöjärjestelmien ja selaimien omat Reader- ja Viewer-ohjelmat eivät välttämättä tue kaikkia lomakkeen täyttöominaisuuksia. Virheet voivat johtua myös Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta, jolloin ohjelma on asennettava uudelleen.

Ladatuimmat lomakkeet

Lomake Tunnus Kuvaus Sisältö
Hakemus - Työttömyysturva TT 1 Lomakkeella haetaan peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea.
Työmarkkinatuki Peruspäiväraha
Lataa

Tee hakemus verkossa
Ohcamuš - Mánáid ruoktodikšundoarjja - Mánáid priváhtadikšundoarjja WH 1sa Dáinna skoviin sáhttá ohcat doarjaga máná divššu ordnen dihte eará sajis go gieldda beaivedivššus.
Lataa
Liite - Toimeentulotuki - Yrittäjän tuloselvitys TO 4 Lomakkeella yrittäjä selvittää taloudellisen tilanteensa toimeentulotukeen liittyen.
Lataa
Kustannusten saate - Toimeentulotuki TO 3 Erikseen lähetettävien toimeentulotuen liitteiden ja laskujen saatelomake asiakkaan käyttöön.
Lataa
Hakemus - Lasten kotihoidon tuki - Lasten yksityisen hoidon tuki WH 1 Lomakkeella haetaan tukea lapsen hoidon järjestämiseksi muussa kuin kunnallisessa päivähoidossa.
Lastenhoidon tuet
Lataa

Tee hakemus verkossa