Ohjeet lomakkeiden käyttöön

Löydät Kelan etuuksien hakemisessa käytetyt lomakkeet pdf-muodossa vasemman reunan valikosta aihepiirin mukaan jaoteltuna. Lomake avautuu lataa-linkistä. Suurinta osaa Kelan etuuksista voit hakea myös verkossa.

Pdf-lomakkeiden käyttö edellyttää erillistä ohjelmaa. Suosittelemme uusimman Adobe Reader -version käyttämistä lomakkeiden toiminnan varmistamiseksi. Ohjelman voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta.

Pdf-lomakkeen voi myös tallentaa omalle tietokoneelle. Käytä sekä tallentamiseen että lomakkeen tulostamiseen Readerin omia painikkeita.

Postita täytetty lomake liitteineen Kelaan.

Jos tarvitset lomakkeita suuremman erän esimerkiksi työtehtäviesi vuoksi, voit tilata niitä sähköpostitse osoitteesta lomakevarasto(at)kela.fi. Merkitse tilaukseen lomakkeen tunnus tai nimi, kappalemäärä, oma nimesi sekä työnantajan nimi ja osoite.

Terveydenhuollon lomakkeet

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet löytyvät ensisijaisesti organisaatiossa käytössä olevasta potilastietojärjestelmästä.

Lomakkeet ovat saatavilla ammattihenkilöiden käyttöön pdf-muodossa myös Terveysportti-palvelussa, Lääkäriportaali-palvelussa sekä Lääkäriliiton jäsenpalvelussa.

Ongelmatilanteet

Joskus tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelmien vuoksi ja seurauksena on virheilmoitus. Seuraava yritys voi palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista. Tällöin kannattaa kokeilla välimuistin tyhjentämistä.

Jos lomakkeen täyttäminen tai tulostaminen ei onnistu, tarkista että käytät Adobe Readeria. Muut vastaavat käyttöjärjestelmien ja selaimien omat Reader- ja Viewer-ohjelmat eivät välttämättä tue kaikkia lomakkeen täyttöominaisuuksia. Virheet voivat johtua myös Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta, jolloin ohjelma on asennettava uudelleen.

Ladatuimmat lomakkeet

Nimi Tunnus Kuvaus Lomake
Selvitys - Palveluntuottajan antamat tiedot yrittäjän tai maatalousyrittäjän työterveyshuollosta SV 111 TTH Työterveyshuollon palvelujen tuottajan selvitys yrittäjälle annetusta työterveyshuollosta. Liitetään hakemuslomakkeeseen SV 114 TTH. Maatalousyrittäjän työpaikkaselvitys (tilakäynti) ilmoitetaan lomakkeella SV 113 TTH.
Työterveyshuolto
Lataa
Hakemus - Muutto Suomeen Y 77 Lomaketta käytetään, kun Suomeen muuttava henkilö perheenjäsenineen tai Suomessa/suomalaisen työnantajan palveluksessa työskentelevä hakee Suomen asumisperusteista sosiaaliturvaa ja sairausvakuutusta.
Maasta- ja maahanmuutto
Lataa

Tee hakemus verkossa
Hakemus - Isän vanhempainetuudet SV 29a Lomakkeella haetaan isän vanhempainetuuksia lapsen syntymän tai adoptiolapseksi ottamisen perusteella. Lomakkeella lapsen isä tai äidin puoliso voi hakea esim. isyysrahaa ja vanhempainrahaa.
Lapsilisä Adoptiotuki Vanhempainpäivärahat Äitiysavustus
Lataa

Tee hakemus verkossa
Ohcamuš - Áhči vánhemiidovddut SV 29asa Skoviin ohcco áhči vánhemiidovdduid máná riegádeami dahje adopšuvdnamáná váldima vuođul. Skoviin máná áhčči dahje eatni beallelaš sáhttá ohcat omd. áhččivuođaruđa ja vánhemiidruđa.
Saamenkieliset lomakkeet
Lataa
Hakemus - Erityishoitoraha SV 89 Lomakkeella haetaan päivärahaa, kun vanhempi on joutunut jäämään pois työstään hoitaakseen sairasta/vaikeasti sairasta lastaan ja ei saa tältä ajalta palkkaa.
Erityishoitoraha
Lataa

Tee hakemus verkossa