Matkakorvausten määrä ja omavastuuosuus

Maksat yhteen suuntaan tehdystä matkasta 25 euron omavastuuosuuden.

Matkakatto

Jos sairaanhoitoon tai kuntoutukseen liittyvien matkakustannustesi omavastuut kalenterivuoden aikana ylittävät 300 euroa, Kela maksaa ylittävän osan tarpeellisista matkakustannuksista kokonaan.

Matkakattoon eli vuotuiseen omavastuuosuuteen lasketaan mukaan sekä matkojen omavastuuosuudet että niitä pienemmät kertakustannukset. Muista hakea myös kiinteää omavastuuosuutta pienemmät matkakustannukset kuuden kuukauden kuluessa matkan tekemisestä

Kela seuraa matkakaton täyttymistä. Kun se on täyttynyt, saat postitse matkakattokortin. Korttia näyttämällä sinun ei tarvitse maksaa matkasta taksin kuljettajalle, jos hän on tehnyt Kelan kanssa valtakirjasopimuksen. Myöskään ambulanssikuljetuksesta ei tällöin peritä maksua.

Jos sinulta peritään matkasta maksu, voit hakea matkakuluista korvausta jälkikäteen.

Voit seurata vuotuisen omavastuuosuutesi täyttymistä Kelan asiointipalvelussa. Palvelusta näet, paljonko sinulle tai kuljetuspalvelujen tuottajalle on maksettu matkakorvauksia.

Oman auton käytön kilometrikorvaus on 0,20 euroa/kilometri. Oman auton käytöstä maksettavasta kilometrikorvauksesta peritään 25,00 euron omavastuuosuus yhdensuuntaiselta matkalta.

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 28.12.2015
Sivu päivitetty 1.1.2016