Palvelukanavat

Kela haluaa palvella asiakkaitaan helposti, läheltä ja monikanavaisesti. Palvelun läheisyys merkitsee vaihtoehtoisia palvelukanavia ja laajaa palveluverkkoa. Kela-asioita voi hoitaa yhä useammin myös kotona tai työpaikalla – helposti ja läheltä.

Asiakkaiden käytössä on kuusi palvelukanavaa: verkkopalvelu, puhelinpalvelu, toimistopalvelu, yhteispalvelu, postiasiointi ja suorakorvaus. Näistä asiakas voi valita itselleen parhaiten sopivan.

Verkossa

Yhä useammin asiakas voi hoitaa Kela-asiansa verkossa silloin, kun se hänelle parhaiten sopii.

Laskureilla on helppo arvioida, onko itsellä oikeutta etuuteen ja paljonko sitä maksettaisiin.

Sähköisessä asiointipalvelussa voi hakea mm. kaikkia lapsiperheen tukia, työttömyysturvaa, asumistukea tai opintotukea. Lisäksi asiakas voi tarkistaa omat hakemus- ja maksutietonsa sekä katsoa Kelasta saamiaan kirjeitä ja päätöksiä. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Tietoturvasyistä Kelan kanssa ei voi asioida sähköpostitse. Suunnitteilla on aikaansaada suojattu tiedonvälitys asiakkaan ja Kelan välille.

Puhelimessa

Puhelimitse asiakkaita neuvovat Kelan palvelunumerot suomeksi ja ruotsiksi. Puhelinpalvelua hoitaa valtakunnallinen Yhteyskeskus. Palvelunumerot on jaoteltu asiakkaan asian ja elämäntilanteen mukaan.

Toimistossa

Asiakas voi asioida missä tahansa Kelan 182 toimistosta. Toimistot ovat avoinna arkisin yleensä klo 9–16. Jotkut toimistoista ovat kuitenkin avoinna vain osan viikosta. Lähimmän toimiston ja sen aukioloajan voi tarkistaa palvelupisteen haulla.

Kela tarjoaa palvelua myös ajanvarauksella. Aika voidaan varata asioidessasi Kelan toimistossa tai puhelinpalvelussamme.

Yhteispalvelussa

Toimistojen lisäksi Kelan palveluja tarjoaa 140 yhteispalvelupistettä eri puolilla maata. Yhteispalvelupisteet jakavat ja vastaanottavat Kelan hakemuslomakkeita. Lisäksi yhteispalvelupisteistä saa tukea Kelan sähköisten palvelujen käytössä. Lähimmän yhteispalvelupisteen sijainnin ja aukioloajan voi tarkistaa palvelupisteen haulla.

Postitse

Hakemuksen tai sen liitteen voi toimittaa postitse mihin tahansa Kelan toimistoon. Toimistojen yhteystiedot löytyvät palvelupisteen haulla.

Suorakorvauksena

Joitakin Kelan etuuksia voidaan maksaa asiakkaalle suoraan, ilman että hänen tarvitsee erikseen niitä hakea. Korvaus vähennetään apteekissa tai lääkäriasemalla suoraan laskusta. Kela-korvauksen voi saada suoraan myös sairauden tai kuntoutuksen vuoksi tehdyn taksimatkan kustannuksista.

Viimeksi muokattu 6.2.2017
Sivu päivitetty 19.10.2012