Siirry sisältöön

Puhelinpalvelu kuljetuspalveluiden tuottajille

Viranomaislinja 020 692 235 on Kelan palvelunumero kuljetuspalveluiden tuottajille. Viranomaislinja palvelee arkisin klo 9-16.

Viranomaislinja vastaa kuljetuspalveluiden tuottajien tiedusteluihin, jotka koskevat matkakorvausten perusteita, hakemismenettelyä, asian käsittelyvaihetta tai etuuden määrää ja maksamista. Viranomaislinjaa voi käyttää myös yksittäistä asiakasta ja hänen asiaansa koskeviin tiedusteluihin ja ilmoituksiin. Kuljetuspalveluntuottajalla ei kuitenkaan ole oikeutta saada tietoja yksittäisen asiakkaan etuuden määrästä tai etuuspäätöksen perusteista.

Viranomaislinjan puhelut ohittavat tavalliset asiakaspuhelut. Kun soitat viranomaislinjalle, valitse 1, jos asiasi koskee kuljetuspalveluntuottajia tai matkakorvauksia. Valintasi perusteella puhelu yhdistyy palvelunumeroon, jossa sinua opastaa juuri tähän etuuteen perehtynyt palveluneuvoja.

Kelan vakuutuspiirin puhelinpalvelu yhteistyökumppaneille

Yhteistyötä tai paikallista asiaa (esim. valtakirjasopimukset tai suorakorvaussopimukset) koskeviin taikka etuuden erityistä ratkaisuosaamista edellyttäviin kysymyksiin vastaavat Kelan vakuutuspiirit. Valitse vakuutuspiiri, johon asiakkaan tai kuljetuspalveluntuottajan Kela-vastuuyksikkö kuuluu.

Asiakkaille ei tule antaa Viranomaislinjan palvelunumeroa.

Asiakkaita varten Kelassa ovat valtakunnalliset palvelunumerot

  • suomenkielinen 020 692 204 ma-pe 8–16
  • ruotsinkielinen ja englanninkielinen 020 692 224 ma-pe 8–16