Siirry sisältöön

Suorakorvausmenettely matkakorvauksissa

Kela on solminut kuljetuspalvelujen tuottajien etujärjestöjen kanssa runkosopimukset suorakorvausmenettelystä.

Tilityslomake

Käytä tilityksen tekemiseen lomaketta SV130

Lomake SV130

Yksittäinen, voimassa olevan taksiliikenneluvan omaava autoilija voi liittyä sähköiseen suorakorvausmenettelyyn tekemällä liittymis- tai muun vastaavan sopimuksen alueelle valitun Palveluntuottajan tai Palveluntuottajan alihankkijan kanssa. Liikenneluvan lisäksi autoilijan täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Autoilijalla voi pääsääntöisesti olla sopimus vain yhden tilausvälityskeskuksen kanssa.

Toiminta suorakorvausta käytettäessä

Sairausvakuutuslain mukainen matkakorvaus maksetaan kuljetuspalvelujen tuottajalle, kun tämä perii asiakkaalta matkasta vain sairausvakuutuslain mukaisen omavastuuosuuden 25,00 euroa/matka 1.1.2016 alkaen (2015 vuonna 16,00 euroa/matka) ja tekee tilityksen Kelaan sopimuksen mukaisesti. Maksaessaan matkasta vain omavastuuosuuden asiakas hyväksyy suorakorvausmenettelyn ja siirtää oikeuden korvauksen saamiseen kuljetuspalveluntuottajalle.

Suorakorvausmenettelyä voidaan käyttää vain Suomessa sairausvakuutettuihin henkilöihin. Asiakkaan pitää osoittaa sairausvakuutukseen kuuluminen näyttämällä voimassa oleva Kela-kortti tai sairausvakuutustiedoilla varustettu henkilökortti kuljetuspalveluntuottajalle.

Suorakorvausmenettely koskee

  • sairaankuljetusta
  • helikopterimatkoja
  • osittain taksimatkoja
  • lääkärinpalkkioita
  • hammaslääkärinpalkkioita
  • tutkimusta ja hoitoa

Lue lisää