Tehtävämme

Tutkimuksessa

Kelassa tehtävän tutkimuksen tarkoitus on tuottaa tietoa sosiaali- ja terveysturvan kehittämistä ja toimeenpanoa varten. Toimintamme pääpaino on sosiaali- ja terveysturvan kansallista kehittämistä tukevassa tutkimustyössä, jonka lisäksi hankimme ja levitämme tietoa muiden maiden sosiaaliturvajärjestelmistä ja niiden uudistuksista.

Tutkijamme edustavat monia tieteenaloja, mm. terveystieteitä, lääketiedettä, farmasiaa, taloustieteitä, sosiaalitieteitä, sosiaalioikeutta ja tilastotiedettä. Tutkimustuloksiamme julkaistaan mm. Kelan tieteellisissä sarjoissa sekä kansallisissa ja kansainvälisissä lehdissä. Teemme sekä tieteellisiä että yleistajuisia julkaisuja.

Kelan kehittämisessä

Toimimme asiantuntijoina ja tiedontuottajina Kelassa. Teemme niin suppeita, nopeita selvityksiä kuin laajoja, useita asiakasryhmiä koskevia tutkimushankkeita sekä kaikkea niiden väliltä. Tuotamme tietoa ja autamme sen tulkitsemisessa. Teemme myös säännöllisesti selvityksiä:

  • Etuuspäätöksen saaneille tehtävässä kyselyssä selvitetään asiakkaiden kokemuksia ja toiveita Kelan etuuksien toimeenpanosta ja toimeenpanon kehittämisestä.
  • Kansalaiskyselyssä arvioidaan Kelan tarjoamaa palvelua kokonaisuudessaan.
  • Toimistojen asiakaskyselyssä arvioidaan toimistojen asiakaspalvelua.
  • Äitiyspakkauskyselyssä arvioidaan äitiyspakkauksen sisältöä.
  • Kelan henkilöstökyselyssä saadaan tietoa työyhteisön hyvinvoinnista.

Asiantuntijoina yhteiskunnassa

Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ottamalla osaa kansallisiin ja kansainvälisiin seminaareihin, esiintymällä mediassa ja tarjoamalla tuottamaamme tietoa kansalaisten käyttöön. Tutkimuksemme antavat tietoa sosiaali- ja terveysturvalainsäädännön kehittämiseen. Olemme ministeriöiden työryhmien käytettävissä niiden asiantuntijoina. Tarjoamme eduskunnan käyttöön tutkittua tietoa ja esittelemme kansanedustajille tuloksiamme. Osallistumme Kelan tietoinfrastruktuurin kehittämiseen.

Yhteistyökumppaneina

Yhteistyöverkostomme eri viranomaisten, muiden tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa ovat laajat.

Viimeksi muokattu 28.1.2016
Sivu päivitetty 10.10.2013