Tiedonsiirtopalvelu opintotuessa

Oppilaitosten asiointipalvelu (Koivuniemi)

Oppilaitoksille tarkoitettu Kelan asiointipalvelu (Koivuniemi) on osoitteessa https://tyvi.koivuniemi.com/kela/opinnot. Jos oppilaitos ei ole aiemmin käyttänyt palvelua, palvelun käyttäjäksi ilmoittaudutaan palvelussa olevalla Hae palvelun käyttäjäksi -linkillä. Palvelu ei koske lukioita.

Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen ylläpitämässä oppilaitosten asiointipalvelussa

  • oppilaitokset ilmoittavat opintolinjatiedot (ei koske lukioita ja yliopistoja)
  • toisen asteen oppilaitokset ilmoittavat suoritetut ammatilliset perustutkinnot.

Myös Högskolan på Åland, Maanpuolustuskorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu käyttävät asiointipalvelua tutkintotietojensa ilmoittamiseen.

Tutkintotiedot on ilmoitettava Kelalle tutkinnon suorittamisvuotta seuraavan vuoden helmikuun 15. päivään mennessä.

Jos lähetetyissä tutkintotiedoissa on virheitä, korjaukset on tehtävä sähköpostilla osoitteeseen opas(at)kela.fi. Tällä tavoin voidaan esimerkiksi poistaa virheellinen henkilö tiedostosta ja oppilaitos voi sen jälkeen lähettää oikean tiedon esimerkiksi asiointipalvelun web-lomakkeella.

Oppilaitosten asiointipalvelun ohje (Koivuniemi)

Oppilaitoskirje tutkintotietojen ilmoittamisesta

Oppilaitosten asiointipalvelu (OPAS-palvelu)

Oppilaitosten asiointipalvelu (OPAS-palvelu) sisältää korkeakoulujen ja opiskelija-asuntoloiden tiedonsiirrot sekä oppilaitoksen sähköisen todistuksen ja opintotukilautakunnan sähköisen lausunnon. Lisäksi palvelussa on linkki Kelan opintotukikuukausikyselyyn ja Kustannusosakeyhtiö Koivunimen ylläpitämään Kelan oppilaitosten asiointipalveluun (mm. ammattikorkeakoulujen linjatietojen ilmoittaminen). OPAS-palvelu on osoitteessa https://easiointi.kela.fi/OpasAsiakasWeb/.

Oppilaitosten asiointipalvelu (OPAS-palvelu) vaatii Katso-tunnisteen

OPAS-palvelun käyttö edellyttää vahvaa Katso-tunnistautumista (Katso OTP). Jos toimit tietojen lähettäjänä, tarvitset oman Katso-tunnisteen. Pyydä organisaatiosi Katso-pääkäyttäjää luomaan sinulle Katso-alitunniste. Katso-palvelun hallinnointiliittymä on osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi.

Viimeksi muokattu 11.10.2016
Sivu päivitetty 19.10.2012