Ammatillinen kuntoutusselvitys

Kenelle

Sinulle voidaan tehdä ammatillinen kuntoutusselvitys kuntoutuslaitoksessa, jos sairaus, vika tai vamma on aiheuttanut tai aiheuttaa työ- tai opiskelukykysi olennaisen heikentymisen lähivuosina. Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä arvioidaan erityisesti ammatillisen mutta myös lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeet.

Tavoite

Ammatillisen kuntoutusselvityksen aikana sinulle laaditaan ammatillinen kuntoutussuunnitelma, jonka tarkoituksena on tukea sinua, jos tavoitteenasi on työelämässä jatkaminen, työelämään palaaminen tai sinne siirtyminen.   

Toteutus

Ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan avomuotoisesti palveluntuottajan avoyksikön kuntoutustiloissa. Se kestää enintään 12 kuntoutuspäivää ja 1 - 3 seurantapäivää. Kokonaispituus määräytyy yksilöllisesti.

Ammatillinen kuntoutusselvitys muodostuu alkuvaiheesta, jatkovaiheesta ja seurantavaiheesta.

  • Alkuvaihe on 2 - 3 kuntoutuspäivää ja ne toteutetaan yhtenä kokonaisuutena ja peräkkäisinä päivinä. Alkuvaiheen aikana selvitetään kokonaistilanteesi ja sen perusteella arvioidaan ammatillisen kuntoutussuunnitelman laatimisen tarve. Jos alkuvaiheen aikana todetaan, että sinun osaltasi ammatillisen kuntoutussuunnitelman laatiminen ei ole ajankohtaista tai ammatillisen kuntoutuksesi järjestämisestä vastaa työeläkelaitos, ei jatkovaihetta toteuteta.
  • Jatkovaihe on tarkoitettu kuntoutujille, joiden ammatillisen kuntoutussuunnitelman laatimiseen tarvitaan tarkempia ja laajempia selvittelyjä. Jatkovaihe on enintään 9 kuntoutuspäivää, jotka toteutetaan enintään 3 jaksossa.

Lisätietoja

Viimeksi muokattu 2.6.2016
Sivu päivitetty 30.12.2014