Työhönvalmennus

Työhönvalmennus muuttuu 1.1.2017 osaksi työllistymistä edistävää kuntoutusta.

Työhönvalmennuksen tavoitteena on löytää toiveitasi, osaamistasi ja taitojasi vastaava sekä terveydentilaasi soveltuva palkkatyö. Voit osallistua työhönvalmennukseen myös silloin, jos sinulla on jo tiedossa mieluisa työhönvalmennuspaikka. Työhönvalmennus tapahtuu vähintään yhdessä työpaikassa. Työhönvalmennus kestää noin 6 kuukautta.

Työhönvalmennuksen alkuvaiheessa saat tukea työpaikan etsimiseen sekä työnhaku- ja työelämätaitojesi vahvistamiseen. Tämän jälkeen saat tukea ja ohjausta työn tekemiseen ja työelämään siirtymiseen. Myös työnantajaa tuetaan kuntoutujan työllistämisessä. Päätösvaiheessa mietitään, millaista tukea vielä tarvitset sijoittuaksesi työelämään. Samalla suunnitellaan myös sitä, mihin jatkat työhönvalmennuksen jälkeen. Seurantavaiheessa sinua tuetaan, että pystyt jatkamaan mahdollisessa työ- tai koulutuspaikassa. Tällöin selvitetään mahdollisia haasteita, jotka liittyvät ammatillisen urasuunnitelmasi toteutumiseen.

Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus soveltuu sinulle, jolla on psyykkinen sairaus, joka heikentää työkykyäsi ja vaikeuttaa työllistymistäsi. Sairauden hoidon tulee olla sellaisessa vaiheessa, että voit sitoutua työpaikalla tapahtuvaan työskentelyyn. Mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennus on sisällöltään samanlaista kuin työhönvalmennus, mutta se kestää pidempään, keskimäärin vuoden.

Viimeksi muokattu 7.12.2016
Sivu päivitetty 19.10.2012