Näin haet Kelaan töihin

  1. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme. Voit katsella avoimia tehtäviä ilman rekisteröitymistä.
  2. Työpaikkoja haetaan rekisteröitymällä eRekry-palveluumme. Rekisteröityessäsi saat sähköpostiisi Rekisteröitymisen vahvistus –linkin. Linkki on voimassa 7 päivää. Lue nämä ohjeet ennen rekisteröitymistä.
  3. Hae työpaikkaa täyttämällä ehdokasprofiili ja laatimalla hakemuskirje. Hae ensin Avoimet työpaikat Kelassa–listauksesta tehtävä, jota haluat hakea. Aktivoi oikea rivi ja klikkaa Hae. Pääset hakemusavustajaan, jossa voit päivittää profiilitietosi ja kirjoittaa hakemuskirjeen. Kun olet saanut hakemuskirjeesi valmiiksi, klikkaa 'Lähetä hakemus nyt' –painiketta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi viestin, että hakemus on vastaanotettu. Saat sähköpostiisi myös tiedon, kun hakuprosessi on päättynyt.
  4. Jos olet jo rekisteröitynyt, pääset ehdokasprofiiliisi kirjautumalla järjestelmäämme. Ehdokasprofiilisi säilyy järjestelmässämme haun päättymisen jälkeenkin. Voit siis käyttää profiiliasi uudestaan ja muuttaa tai täydentää sitä, jos haet toista tehtävää. Varmista ennen uuden hakemuksen lähettämistä, että antamasi tiedot ovat oikein ja ajan tasalla.
  5. Kelan tehtävien täytössä sovelletaan julkisuuslakia. Tämä tarkoittaa sitä, että Kelasta työpaikkaa hakeneiden henkilöiden nimitiedot ovat julkisia, ja niitä voi tiedustella rekrytointipalvelusta. Tiedot ovat julkisia siitä hetkestä alkaen, kun henkilö on jättänyt hakemuksensa.
  6. Teknisiä ongelmia? Katso ohjeet teknisistä vaatimuksista.

Rekrytoinnin eteneminen

  • Kun avoimen tehtävän hakuaika on päättynyt, hakemukset käydään läpi ja valitaan haastateltavat. Haastattelut sovitaan puhelimitse.
  • Tavallisesti hakija käy yhdessä tai kahdessa haastattelussa. Haastattelu kestää yleensä noin tunnin. Hakija tapaa haastattelussa esimiehen sekä 1–2 muuta yksikössä työskentelevää henkilöä. Emme tarkista suosituksia pyytämättä sinulta suostumusta etukäteen.
  • Täydentävä henkilöarviointi tehdään joitakin tehtäviä täytettäessä. Arvioinnin tekevät alan ammattilaiset. Arviointi tehdään ainoastaan haettua tehtävää varten. Saat testitulokset myös itsellesi.
  • Haastattelujen jälkeen tehtävään sopivin hakija saa työtarjouksen. Ilmoitamme haun päättymisestä sähköpostitse myös niille hakijoille, joita ei valittu tehtävään.

Viimeksi muokattu 20.4.2017
Sivu päivitetty 19.10.2012