Työterveyshuolto

Työterveyshuollon tarkoitus on ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja tapaturmia ja edistää työntekijöiden terveyttä ja työ- ja toimintakykyä sekä työyhteisön toimintaa.

Työntekijänä sinulla on oikeus työnantajan kustantamaan ja järjestämään ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajalle vapaaehtoista. Selvitä omalta työpaikaltasi, millaista työterveyshuoltoa voit saada.

Työntekijät voivat vaikuttaa työpaikkansa työterveyshuoltoon yhteistoimintamenettelyn avulla.

Yrittäjänä voit järjestää itsellesi ehkäisevän työterveyshuollon. Sen järjestäminen on sinulle vapaaehtoista. Voit hankkia työterveyshuollon kunnallisesta terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkärikeskukselta tai itsenäisenä ammatinharjoittajana toimivalta työterveyshuollon ammattihenkilöltä. Lisäksi voit halutessasi hankkia yleislääkäritasoisen sairaanhoidon osana työterveyshuoltoa. Kela korvaa yrittäjälle työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia.

Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin yrittäjän työterveyshuollosta ja sen korvauksista. Yrittäjä voi katsoa työterveyshuoltonsa korvaustiedot Kelan asiointipalvelusta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai kännykän mobiilivarmenteella.

Työnantajana sinun pitää järjestää työntekijöillesi ehkäisevä työterveyshuolto. Lisäksi voit järjestää siihen liittyvää yleislääkäritasoista sairaanhoitoa. Hakemuksesta Kela korvaa osan kustannuksista.

Linkkejä

Viimeksi muokattu 23.12.2013
Sivu päivitetty 19.10.2012