Siirry sisältöön
Nuori nainen kerrostalon ovella

Tiesitkö, että...

Asumistuki ja perustoimeentulotuki voidaan maksaa vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella.

Nuori nainen kerrostalon ovella

Vuokranantajat

Tällä sivustolla on tietoa vuokranantajille yleisestä asumistuesta ja eläkkeensaajan asumistuesta sekä perustoimeentulotuesta.

Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

  • Asumistuki voidaan maksaa vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella. Vuokralainen voi antaa valtuutuksen asumistukihakemuksessa tai erikseen. Vuokrasopimuksessa olevan erillisen maininnan perusteella Kela ei voi maksaa tukea vuokranantajalle.
  • Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään kahden peräkkäisen kuukauden ajalta, tuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle. Vuokranantaja voi pyytää maksun siirtämistä itselleen. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa, joten maksunsiirto kestää kuukaudesta kahteen.

Perustoimeentulotuen maksaminen vuokranantajalle

  • Perustoimeentulotuen asumiskuluja voidaan maksaa vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella. Vuokralainen voi antaa valtuutuksen toimeentulotukihakemuksessa tai erikseen.
  • Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään yhden kuukauden ajalta, tuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle. Vuokranantaja voi pyytää maksun siirtämistä itselleen. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa, joten maksunsiirto kestää kuukaudesta kahteen.

Ajankohtaista

Infotilaisuus perustoimeentulotuen vuokravakuuksista vuokranantajille

Missä mennään Kelan myöntämien vuokravakuuksien käsittelyssä? Mitä vuokravakuudesta korvataan, ja miten vuokranantaja voi hakea vakuuden realisointia?

Tervetuloa infotilaisuuteen vuokranantajille 13.6.2018 klo 12−14!

Vuokravakuuksiin jo tulleiden ja tulossa olevien muutosten lisäksi tilaisuudessa käydään läpi tilannekatsaus vuodesta 2017 ja se, miten vuokravakuusasia käsitellään Kelassa.
Lue lisää

Lue lisää