Ilmoitin.fin eSARA-peräkkäistiedostot tulevat tiensä päähän vuoden 2020 aikana

Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelussa voi lähettää Kelaan hakemuksia ja ilmoituksia eSARA-tiedostoina. Ilmoitin.fi-palveluun voi tunnistautua Suomi.fi-tunnistuksella ja toistaiseksi myös Katso-tunnisteella.

eSARA-tiedostot ovat palkkaohjelman toteutuksesta riippuen joko peräkkäistiedostoja tai XML-tiedostoja. Kelaan voi lähettää eSARA-peräkkäistiedostoja vain, jos käyttäjä on tunnistautunut Ilmoitin.fi-palveluun Katso-tunnisteella. Tiedostojen lähettäminen on mahdollista vain sen aikaa, kun Ilmoitin.fihin voi tunnistautua Katso-tunnisteella.  Ilmoitin.fi-palvelussa kerrotaan, missä vaiheessa vuonna 2020 Katso-tunnisteella tunnistautuminen päättyy.

XML-tiedostojen lähettäminen jatkuu sen sijaan vielä Katson alasajon jälkeenkin.  XML-tiedostojen lähettäjät voivat 1.4.2020 alkaen siirtyä Suomi.fin tunnistukseen. Tällöin lähettäjällä pitää olla Suomi.fin Valtuudet-palvelussa Kelan valtuuskoodi Palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien hakeminen. Valtuuskoodi tarvitaan kaikilta niiltä organisaatioilta, joiden hakemuksia tai ilmoituksia XML-tiedostoon sisältyy. Jos valtuuskoodeja ei vielä tuolloin ole annettu, XML-tiedostoja voi lähettää tunnistautumalla Ilmoitin.fihin Katso-tunnisteella, jolloin valtuudet tutkitaan Katso-palvelusta.

XML-tiedostoja lähettävien henkilöiden kannattaa hankkia uudet valtuudet niin pian kuin se on mahdollista, koska Katso-tunnistautuminen päättyy vuoden 2020 aikana.

Lisätietoja