Kela kehittää hankintoja – nyt kuullaan palveluntuottajia, järjestöjä ja asiantuntijoita

Kelassa tehdään selvitystä hankintojen uudistamisesta. Työssä kuullaan laajasti Kelan asiakkaita edustavia ja palveluja tuottavia sidosryhmiä sekä muita asiantuntijoita. Kyselyiden ja kuulemisten tuloksia käsitellään kaikille avoimessa seminaarissa 27.2.

Selvityksessä kartoitetaan kehittämistarpeet nykyisten hankintojen osalta ja erityisesti kokemuksia uusista hankintamuodoista sekä hankintojen vastuullisuudesta. 

– Haluamme selvittää uusia tapoja järjestää ja korvata asiakkaille palveluja esimerkiksi rekisteröitymismenettelyn avulla. Samalla on hyvä muistaa, että Kela on hyvin kokenut kilpailuttaja yli sadalla vuosittaisella kilpailutuksellaan, sanoo muutosjohtaja Tomi Ståhl.

Kelan kilpailutukset sisältävät muun muassa ICT-, tavara- ja palveluhankintoja sekä erilaisia urakoita.

Kyselyt ja kutsut haastatteluihin on lähetetty palveluntuottajille, järjestöille ja asiantuntijoille. Jos olet osallistunut Kelan kilpailutuksiin tarjoajana tai edustat asiakasjärjestöä, mutta et ole saanut linkkiä kyselyyn, voit pyytää sen osoitteesta viestinta@kela.fi. Vastausaika päättyy 5.2.

Seminaari kyselyjen ja kuulemisten tuloksista järjestetään Kelan päätoimitalossa Helsingissä 27.2. Seminaarin tarkempi ohjelma ja linkki verkkolähetykseen lisätään tälle sivulle.

Lokakuussa aloitetun hankintojen selvitystyön on määrä valmistua maaliskuussa.