Kela on Helsinki Priden virallinen kumppani 2020

Kela on Suomen suurimman kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuman Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani tänäkin vuonna. Helsinki Pride järjestetään 22.–27.6.2020.

Kela tavoittaa 100 000 asiakastaan Helsinki Pridessa. Osallistuminen on osa Kelan tasa-arvo, yhdenvertaisuus- ja vastuullisuustyötä. Kela on strategiassaan sitoutunut konkreettisiin tekoihin yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Viime vuoden Helsinki Priden yhteydessä myös Kelaan perustettiin oma sateenkaariverkosto.

”Työnantajan julkinen sitoutuminen yhdenvertaisuusarvoihin luo turvallisuuden ja osallisuuden tunnetta myös työyhteisössä. Sateenkaariverkosto on innolla mukana, ja iloitsemme siitä, että Kelassa otetaan tärkeitä askeleita kohti asiakkaiden ja työntekijöiden yhdenvertaisuutta”, sanoo Kelan sateenkaariverkoston puheenjohtaja Kaaren Erhola.

Pride-tapahtumia on järjestetty Suomessa vuodesta 1975 lähtien. Vuosina 2018 ja 2019 järjestettiin jo toistakymmentä pride-tapahtumaa, pitkälti vapaaehtoisvoimin lahjoitus- ja sponsorituotoilla. Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, jonka järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Kela on toiminut tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina vuodesta 2019 lähtien ja on tänä vuonna viidettä kertaa mukana Pridessa. Kela kannustaa myös muita julkishallinnon organisaatioita osallistumaan tapahtumaan.