Kelan äitiyspakkaus herättää kansainvälistä kiinnostusta

BBC julkaisi laajan uutisen äitiyspakkauksesta. Näkyvyys on herättänyt kiinnostusta muissakin maissa, ja tuotetta haluttaisiin myös ostaa ulkomaille. Pakkaus on kuitenkin sosiaaliturvaetuus, eikä Kela voi myydä sitä.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi 4.6. uutisen Kelan äitiyspakkauksesta. Artikkelissa käsiteltiin laajasti pakkauksen sisältöä ja historiaa. Äitiyspakkauslaatikon käyttö vuodelaatikkona nousi myös keskusteluun.

Verkkouutinen oli BBC:n suosituin, ja se keräsi päivässä 490 kommenttia. Kommenteissa ihastellaan suomalaista innovaatiota ja sitä, että yhteiskunta tukee lapsiperheiden arkea. Lisäksi aihetta käsiteltiin 5.6. BBC:n iltauutisissa.

Äitiyspakkauksen kansainvälinen näkyvyys on herättänyt kiinnostusta myös muiden maiden mediassa. Sekä suomalaiset että kansainväliset toimijat ja asiakkaat ovat tiedustelleet Kelasta, voiko pakkauksen ostaa. Kela ei kuitenkaan voi myydä äitiyspakkausta, sillä se ei ole kaupallinen tuote. Pakkaus on äitiysavustuslain mukainen sosiaaliturvaetuus, jonka tuotteet on kilpailutettu EU-lainsäädännön mukaan.

Lisätietoja
www.kela.fi/aitiyspakkaus
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22751415
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22781684