Kelan etuusesitteet on julkaistu


Etuuksista selkeästi ja tiiviisti kertovat painetut esitteet ovat yhä suosittuja.

Kelan esitteet Koti ja perhe (ml. asumisen tuet), Terveys ja kuntoutus, Eläkkeelle ja Työttömyys ovat tulleet painosta ja ovat matkalla jakelupisteisiinsä. Niitä jaetaan Kelan palvelupisteissä ja myös monien yhteistyökumppaneiden tiloissa.

Esitteistä Muutto Suomeen ja Suomesta ulkomaille tilataan erikseen Kelan lomakevarastosta (lomakevarasto@kela.fi) Myöhemmin keväällä päivitetään vielä Opiskelu ja asevelvollisuus -esite.

Esitteet julkaistaan joka vuosi selkosuomeksi ja -ruotsiksi. Viroksi, englanniksi, venäjäksi ja saameksi ne päivitetään taas ensi vuonna. Esitteissä kerrotaan etuuksien pääpiirteet, joten niitä voi käyttää pitkään. Uusimmat muutokset ja tämän vuoden euromäärät saa mm. kela.fistä.

Kaikki esitteet julkaistaan myös pdf-muodossa kela.fissä.

Selkokielestä on hyötyä

Moni asiakas kaipaa yhä paperille painettua selkokielistä esitettä, vaikka valtaosa löytääkin tarvitsemansa tiedot netistä ja käyttää asiointipalvelua verkossa.

Selkoesitteistä hyötyvät etenkin henkilöt, joilla on kielellisen hahmottamisen vaikeuksia. Heidän lisäkseen esitteitä käyttävät ne maahanmuuttajat, jotka osaavat vasta jonkin verran suomea tai ruotsia.

Jos tarvitset esitteitä, tilaa niitä Kelan lomakevarastosta: lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 50 kpl/esite.

Tutustu esitteisiin: