Kelan Mii ovttas – Me yhdessä! –työpajoissa kehitetään palveluja saamenkielisille

Kela järjestää sarjan verkkotyöpajoja saamenkielisten palvelujen kehittämisestä. Mii ovttas –  Me yhdessä! -työpajat tarjoavat tilaisuuden ideoiden ja hyvien käytänteiden jakamiseen ja vertaistukeen.

Kela on viime vuosina kehittänyt aktiivisesti saamenkielisiä palvelujaan ja materiaalejaan. Saamenkielisten palvelujen ja viestinnän kehittäminen kiinnostaa myös monia muita toimijoita. Kela tarjoaa nyt kumppaneilleen sarjan työpajoja, joissa asiasta kiinnostuneet pääsevät yhdessä keskustelemaan saamenkielisten palvelujen kehittämisestä.

Mii ovttas – Me yhdessä! -työpajat tarjoavat tilaisuuden vertaistukeen ja hyvien käytänteiden jakamiseen. Työpajat sopivat valtionhallinnon, hyvinvointialueiden ja kuntien asiantuntijoille ja työntekijöille sekä kolmannen sektorin toimijoille. Työpajojen alustuksista ja keskusteluista saa ideoita siihen, miten organisaatio voi ottaa paremmin huomioon saamenkielisten asiakkaiden kielelliset ja kulttuuriset oikeudet ja palvelutarpeet.  

Työpajojen suunnitteluun ovat Kelan lisäksi osallistuneet myös mm. Suomen saamelaiskäräjät ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.

Työpajojen teemat – ilmoittaudu viimeistään 7.12.

Työpajojen keskusteluteemoja ovat saamelainen asiakkuus, saamen kielen ja kulttuurin osaaminen, palveluja tukevat rakenteet, kielen ja kulttuurin mukaiset palvelut sekä toimijoiden välinen yhteistyö.

  • työpaja pe 10.12.2021 klo 12.00–14.00: Saamelainen asiakkaana
  • työpaja ti 11.1.2022 klo 13.00–15.00: Aihe tarkentuu 1. työpajan jälkeen
  • työpaja to 3.2.2022 klo 13.00–15.00: Aihe tarkentuu 2. työpajan jälkeen

Työpajat ovat maksuttomia, ja ne järjestetään Teams-ympäristössä Howspace-yhteistyöalustaa hyödyntäen. Voit osallistua yhteen tai useampaan työpajaan.

Ilmoittaudu työpajoihin viimeistään tiistaina 7.12. Lyytissä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Me_yhdessa_9731. Saat työpajojen osallistumislinkit ilmoittautumisen vahvistusviestissä. Työpajojen kieli on suomi. Työpajoja ei tallenneta.

Tervetuloa Mii ovttas – Me yhdessä! –työpajoihin!

Lue lisää