Kelan vuoden 2019 selkoesitteet on julkaistu

Selkoesitteistä löydät tietoa Kelan tuista ja palveluista. Esitteitä on 8, ja ne julkaistaan selkosuomeksi ja ‑ruotsiksi. Myöhemmin keväällä ne julkaistaan myös englanniksi, venäjäksi ja viroksi. Pohjoissaamenkieliset esitteet on julkaistu verkossa.

Esitteissä kerrotaan Kelan tuista ja palveluista selkosuomeksi. Tarkat tukien euromäärät ja tiedot löytyvät kela.fistä. Kaikki esitteet julkaistaan myös pdf-muodossa kela.fissä.

Selkoesitteitä on 8: Perustoimeentulotuki, Työttömyysajan tuet, Yleinen asumistuki, Lapsiperheiden tuet, Sairausajan tuet ja kuntoutus, Eläkeläisen tuet, Opiskelijan ja asevelvollisen tuet sekä Muutto Suomeen ja muutto Suomesta. Näistä Opiskelijan ja asevelvollisen tuet ja Muutto Suomeen ja Suomesta ulkomaille valmistuvat maaliskuussa.

Esitteitä jaetaan Kelan palvelupisteissä, ja niitä on myös toimitettu monille yhteistyökumppaneille jaettavaksi asiakkaille. Esitteitä on toimitettu muun muassa sosiaalipalveluiden toimipisteisiin, neuvoloihin ja TE-palveluihin.

Selkokielestä on hyötyä

Moni asiakas kaipaa yhä paperille painettua selkokielistä esitettä, vaikka valtaosa löytääkin tarvitsemansa tiedot verkosta ja käyttää asiointipalvelua. Selkokielestä hyötyvät eniten ihmiset, joilla on vaikeuksia kielen tai ymmärtämisen kanssa.

Jos tarvitset esitteitä, tilaa niitä Kelan lomakevarastosta: lomakevarasto@kela.fi. Pienin lähetettävä määrä on 10 kpl/esite.

Tutustu esitteisiin