Kuinka digitalisaatio voi auttaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tavoittamisessa? Kela nostaa SuomiAreenassa esiin digitalisaation hyödyt ja haasteet

Kela järjestää SuomiAreenassa keskustelun, jossa pureudutaan ajankohtaiseen kysymykseen syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tavoittamisesta digitalisaation avulla. Keskustelu striimataan tiistaina 13.7. klo 14.00–14:45. Sen voi myös katsoa myöhemmin tallenteena.

Kuinka digitalisaatio voi auttaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tavoittamisessa? Mitä haasteita digitalisaation tasa-arvossa on? Kuinka voisimme taklata digitalisaatioon liittyviä henkisiä esteitä?

Näihin kysymyksiin etsivät vastauksia kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr.), syrjäytymistä ja yksinäisyyttä esiin nostanut ohjaaja Sami Kieksi, Kelan johtaja Nina Nissilä sekä kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo (ps). Keskustelua vetää vastaava viestinnän asiantuntija Olga Gassen Kelasta.

– Nuorten syrjäytymistä ei voi ohittaa olankohautuksella. Se on usein iso inhimillinen tragedia ja lisäksi haaste yhteiskuntamme toimivuudelle. Meidän viranomaisten ja päättäjien on modernia teknologiaa hyödyntäen tehtävä kaikkemme, jotta nuoremmillakin sukupolvilla olisi hyvä olla ja toimia itsensä ja yhteiskuntamme hyväksi, painottaa Kelan johtaja Nina Nissilä.

SuomiAreena on tänä kesänä hybriditapahtuma

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään nyt hybriditapahtumana. Tapahtumia järjestetään Porissa ja Helsingissä, ja ne näkyvät myös mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus) sekä televisiossa. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

Kelan keskustelu striimataan mtv-palveluun tiistaina 13.7. klo 14.00–14:45. Se on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. MTV lähettää päivittäin SuomiAreena-ohjelmaa MTV3-kanavalla, ja lisäksi SuomiAreena-ohjelmiston parhaat palat voi katsoa antenniverkossa uudelta SuomiAreenan TV-kanavalta. Osallistu keskusteluun Twitterissä jo nyt tunnisteella #SuomiAreena.

Seuraa tilaisuutta suorana mtv-palvelussa!