Kuntoutuksen palveluntuottajaa voi hakea verkossa

Kuntoutuksen hakija voi nyt itse etsiä Kelan verkkosivuilta sopivaa kuntoutuspalvelun tuottajaa.

Kelan verkkosivuilla www.kela.fi/kuntoutus on avattu uusi kuntoutuksen palveluntuottajien hakupalvelu. Se sisältää tiedot palveluntuottajista, joilla on oikeus antaa Kelan järjestämää kuntoutusta ja jotka ovat antaneet suostumuksen tietojensa näyttämiseen.

Palvelu helpottaa kuntoutuksen hakemista, kun tiedot palveluntuottajista ovat keskitetysti saatavilla. Asiakas voi nyt helpommin vertailla eri palveluntuottajia ja heidän antamiaan palveluja ja löytää niistä itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Jos asiakas etsii esimerkiksi aikuisten kuntoutuspsykoterapeuttia Tampereen alueelta, palvelu tarjoaa nähtäväksi 113 terapeutin yhteystiedot. Jos taas on hakeutumassa ammatillisena kuntoutuksena tehtävään kuntoutustarveselvitykseen, vaihtoehdoiksi löytyy kolme kuntoutuslaitosta.

Hakupalvelu näyttää Kelan ammatillista, harkinnanvaraista ja vaikeavammaisten lääkinnällistä kuntoutusta sekä kuntoutuspsykoterapiaa antavien palveluntuottajien perustiedot. Näitä ovat nimi, puhelinnumero, sijainti, sähköposti ja www-sivujen osoitteet, kielitaito, kommunikaatiokeinot sekä tarjolla olevat kuntoutusmuodot.

Lisäksi palvelussa näytetään kuntoutusmuotoa tarkentavia tietoja. Esimerkiksi terapioista tarkennetaan terapialaji, kuten yksilö- ja ryhmäterapia. Palvelusta on linkkejä sekä Kelan verkkosivuille että palveluntuottajien omille sivuille.

Kela hankkii järjestämänsä ja korvaamansa kuntoutuspalvelut yksityisiltä palveluntuottajilta tarjouskilpailujen perusteella. Kela ostaa laitos- ja avomuotoisia kuntoutuspalveluja noin 200 palveluntuottajalta ja vaikeavammaisten avoterapiakuntoutuspalveluja noin 3 000 palveluntuottajalta. Kuntoutuspsykoterapeutit hyväksytään pätevyyshakemusten mukaisesti. Kelan palveluntuottajarekisterissä on noin 2700 kuntoutuspsykoterapeuttia.

Lisätietoja asiakkaalle

www.kela.fi/kuntoutus > Palveluntuottajahaku

Palvelu ei vaadi tunnistautumista.

Kuntoutuksen palvelunumero 020 692 205 arkisin klo 8-18

Katso myös

www.kela.fi/kuntoutus > Kuntoutuskurssihaku

Voit etsiä Kelan eri kohderyhmille järjestämiä kursseja. Hakupalvelu näyttää vapaiden kurssipaikkojen määrän reaaliajassa

Tiedote ruotsiksi http://www.fpa.fi/aktuellt