Tervetuloa Kelan webinaariin:
Etuustietopalvelu Kelmu ja hyvinvointialueiden käynnistyminen

Hyvinvointialueiden käynnistyminen tuo muutoksia Kelan etuustietopalvelu Kelmuun ja palvelussa tarvittaviin Suomi.fi-valtuuksiin. Tule webinaariin kuuntelemaan, miten hyvinvointialueilla ja kunnissa on hyvä valmistautua muutoksiin.

Aihe: Kelan etuustietopalvelu Kelmu ja hyvinvointialueiden käynnistyminen
Aika: to 29.9.2022 klo 13–15
Paikka: Teams (linkki ilmoittautumisen yhteydessä)

Ilmoittautuminen (viimeistään 28.9.): https://www.lyyti.in/Kelan_etuustietopalvelu_Kelmu_kayttoon_hyvinvointialueella_5752

Tietoa tapahtumasta ja etuustietopalvelu Kelmusta

Kela järjestää syksyllä 2022 hyvinvointialueiden valmistelun ja sujuvan siirtymän tukemiseksi webinaareja, joissa käydään läpi keskeisiä Kelan palveluihin ja etuuksiin liittyviä asioita. Webinaari Etuustietopalvelu Kelmu ja hyvinvointialueiden käynnistyminen on suunnattu etuustietopalvelu Kelmun käyttäjille, sosiaalipalveluiden esihenkilöille ja hallinnosta vastaaville henkilöille hyvinvointialueilla ja kunnissa.

Kerromme webinaarissa, mitä muutoksia hyvinvointialueiden käynnistyminen tuo Kelan etuustietopalvelu Kelmuun ja sen käyttöön tarvittaviin Suomi.fi-valtuuksiin. Saat tietää, mitä hyvinvointialueiden pitää tehdä, jotta Kelmu on alueiden työntekijöiden käytettävissä vuoden vaihtuessa. Kuulet myös, miten muutos vaikuttaa kuntiin ja mitä kunnassa pitää tehdä, jotta Kelmu on sitä tarvitsevien työntekijöiden käytössä vuoden vaihtuessa.

Kelmu on varsinkin sosiaalityöntekijöille tärkeä työkalu. Kelmun kautta voi esimerkiksi tarkistaa, mitä Kelan etuuksia asiakkaat jo saavat. Kela välittää Kelmun kautta tiedot toimeentulotuen päätöksistä ja erilaisia ilmoituksia, jotka koskevat sosiaalityön tarvetta, täydentävän toimeentulotuen hakemusta, toimeentulotuen perusosan alentamista ja toimeentulotukea saavia työttömiä henkilöitä. Kelmun kautta hyvinvointialue voi myös tehdä maksuvaatimuksia Kelaan.

Lue lisää: