Työnantaja voi edistää sujuvaa Kela-asiointia

Työnantaja voi itse edistää nykyistä sujuvampaa Kela-asiointia, muun muassa valmistautumalla muutoksiin ajoissa ja olemalla aktiivinen.

Työnantajat ovat toivoneet päiväraha-asioihin paperisten päätösten tilalle sähköisiä päätöksiä. Päätökset on voinut saada sähköisinä tämän vuoden alusta alkaen, mutta toistaiseksi vain noin 7 % päätöksistä toimitetaan sähköisesti, koska niihin tarvitaan työnantajan suostumus.

Kun työnantaja on suostunut sähköiseen päätökseen, Kela ei enää lähetä päivärahapäätöksiä postitse, vaan ne näkyvät asiointipalvelussa. Päätöksiä pääsevät katselemaan ne, joille työnantaja on myöntänyt siihen oikeuden. Ilman suostumusta sähköiseen päätökseen työnantaja ei voi hakea päivärahaa tulorekisterin kautta.

Työnantaja voisi hakea sairauspäivärahoja helpommin, jos terveydenhuollon yksiköt välittäisivät lääkärintodistukset ja –lausunnot sekä raskaustodistukset Kelaan sähköisesti, koska silloin niitä ei tarvitse lähettää Kelaan postitse. Monessa tietojärjestelmässä tämä on jo mahdollista, mutta terveydenhuollon palveluntuottajista vain harva on ottanut mahdollisuuden käyttöön. Työnantaja voi tiedustella omalta työterveyshuollon palveluntuottajaltaan, voisiko tämä siirtyä todistusten sähköiseen välittämiseen. Sähköiset todistukset keventäisivät työnantajan, tilitoimiston, palkansaajan ja Kelan työtä.

Työnantaja voi täyttää työterveyshuollon korvaushakemuksen myös verkossa ja se sujuu helpommin, jos työterveyshuollon palveluntuottaja lähettää hakemuksen pohjatiedot sähköisesti Kelan palveluun. Työterveyshuollon korvausten hakijoista verkkohakemusta hyödynsi vuonna 2018 vasta 12%.

Kela ottaa Suomi.fi-organisaatiotunnistuksen ja -valtuuskoodit käyttöön loppusyksystä 2019. Katso-palvelu toimii rinnan vielä jonkin aikaa, kunnes se poistuu käytöstä. Kela tiedottaa nettisivuillaan, kun valtuuskoodeja voi hakea ja myöntää Suomi.fi-palvelussa.  Asiasta kerrotaan myös kerran kuukaudessa julkaistavassa Työnantajainfo-uutiskirjeessä.

Lue lisää