Kela alkaa käsitellä työnantajien tulorekisterin kautta tekemiä hakemuksia aikaisintaan 24.1.

Työnantajien päiväraha-asioinnissa tapahtuu tammikuussa muutoksia. Muutokset tapahtuvat pääosin kuten aiemmin on kerrottu, mutta tulorekisterin kautta tehtyjen hakemusten käsittely viivästyy hieman.

Työnantajat, joiden palkkaohjelmassa on siihen valmius, ovat voineet vuoden alusta alkaen hakea päivärahoja samalla, kun tekevät palkkailmoituksen tulorekisteriin. Hakemukset tulevat Kelaan, mutta Kela pääsee käsittelemään niitä aikaisintaan 24.1.2019. Viivästys johtuu Kelan tietojärjestelmien vaatimista muutoksista.

Tietojärjestelmämuutosten vuoksi työnantajat eivät pääse vielä tarkistamaan lähettämiään hakemuksia.  Kun muutokset on saatu tehtyä, hakemus näkyy Työnantajan asiointipalvelussa, josta lähettäjä voi sen tarkistaa.

12.1. tapahtuviksi ilmoitetut Työnantajan asiointipalvelun muutokset toteutuvat suunnitellusti. Työnantajat voivat alkaen viikosta 3 tarkistaa Kelan päätökset koosteina ja antaa suostumuksensa päätösten lähettämiseen sähköisinä.

Lue lisää

Tutustu 8.1.2019 verkkoseminaarin esitysaineistoon: Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset 12.1.2019 (pdf) tai katso seminaarin videotallenne.
Kaikki työnantajille tarkoitetut asiointioppaat ja seminaarimateriaalit on julkaistu osoitteessa kela.fi/tyonantajat-oppaat