Kelan asiantuntijat jalkautuvat Asunnottomien yöhön 2018

Asunnottomien yön tapahtumissa eri puolilla maata asunnottomat voivat kysyä Kelan etuuksista ja saada neuvoa niiden hakemisessa.

Valtakunnallista Asunnottomien yötä vietetään eri puolilla Suomea keskiviikkona 17.10. Tapahtuman järjestää Asunnottomien yö -kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta vakinaiseen asuntoon.

Kelan asiantuntijat osallistuvat tapahtumaan monella paikkakunnalla, esimerkiksi Espoossa, Forssassa, Helsingissä, Riihimäellä ja Varkaudessa.

− Haluamme jalkautua ihmisten pariin ja jakaa tietoa kaikille, joilla voi olla oikeus Kelan etuuksiin ja palveluihin. Autamme myös asioinnissa ja henkilökohtaisen ajan varaamisessa toimistoon tai puhelinpalveluun, sanoo Kelan pääkaupunkiseudun asiakaspalveluyksikön päällikkö Matti Kujala.

Vuoden 2018 teema on palveluiden saatavuus

Suurin osa Kelan asiakkaista hoitaa asiansa itse verkkoasiointipalvelussa, mutta osalle asiakkaista se on vaikeaa tai mahdotonta. Asunnottomien yössä Kelan palveluneuvojat opastavat, miten Kela-asioita voi hoitaa.

Puhelimitse voi hoitaa lähes kaikkia Kela-asioita, kuten hakea etuuksia tai ilmoittaa muutoksista. Henkilökohtaista palvelua saa noin 160 Kelan palvelupisteessä ja 140 kuntien asiointipisteessä ympäri maan.

Henkilökohtainen palvelu tulee myös asiakkaiden lähelle. Esimerkiksi Pirkanmaan Lähitorit ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joissa voi asioida Kelassa kuva- ja ääniyhteydellä. Kela tulee asiakkaiden luo yhä useammin myös väliaikaisella pop up -palvelulla.

Kela ja Helsingin seurakuntien diakoniatyö järjestävät keskustelutilaisuuden asumisesta 30.10.

Helsingissä asuminen on Suomen kalleinta ja moni vuokralla asuva tarvitsee yhteiskunnan tukea pärjätäkseen. Kela ja Helsingin seurakuntien diakoniatyö järjestävät yhteistyössä keskustelu- ja vaikuttamistilaisuuden, D-areenan, jossa etsitään ratkaisuja vuokra-asumisen kysymyksiin.

D-areena järjestetään tiistaina 30.10.2018 klo 13–16 Kelan päätalossa, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki.

Lue lisää