Kela kokeilee ajanvarausaikojen lisäämistä Porin, Rauman, Salon ja Vaasan palvelupisteissä


Maanantaista 26.3. alkaen näissä palvelupisteissä hoidetaan etukäteen varattuja puhelinaikoja aamuisin klo 8.30–10. Palvelupisteet, joissa asiakkaita on jo aiemmin ollut enemmän iltapäivisin, avataan klo 10.

Alueellisen kokeilun tavoitteena on tarjota useammalle asiakkaalle mahdollisuus hoitaa enemmän aikaa vaativat Kela-asiat kerralla kuntoon. Puhelinajanvaraus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on monimutkainen elämäntilanne tai isompi elämänmuutos edessä ja siksi tarve käydä Kelan myöntämät etuudet laajemmin läpi.

– Toimeentulotuen siirto ja aktiivimalli ovat tuoneet myös Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan palvelupisteisiin kiirettä. Suurin osa asiakkaista pystyy hoitamaan asiansa verkossa, mutta joskus asiakkaan tilanne vaatii enemmän aikaa ja selvittelyä, kertoo Kelan Läntisen asiakaspalveluyksikön johtaja Tina Söderman.

Etukäteen varatun puhelinajan hyöty sekä asiakkaille että Kelan palveluneuvojille on se, että siihen voi valmistautua.

– Se on sekä järjestelmällisempää että ennakoivampaa asiakaspalvelua. Lisäksi se mahdollistaa paikasta riippumattoman palvelun ja sen, että palveluneuvojien kielitaito saadaan tehokkaaseen käyttöön. Meillä on kova tahto kehittää asiakaspalvelua vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, Söderman jatkaa.

Näin varaat puhelinajan


Voit varata ajan verkossa, palvelupisteessä tai soittamalla palvelunumeroon. Myös ammattilainen, kuten kunnan sosiaalityöntekijä tai terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä ajanvarauksen yhdessä asiakkaan kanssa. Kelan palveluneuvoja voi tehdä asiakkaalle ajanvarauksen, jos huomataan, että tilanne on monimutkainen ja vaatii selvittelyä.

Palvelupisteet ovat 26.3. alkaen avoinna seuraavasti:

  • Vaasan palvelupiste ma–ke ja pe klo 10–16, to vain ajanvarauksella
  • Porin palvelupiste ma–pe klo 10–16
  • Rauman palvelupiste ma–to klo 10–12 ja 13–16, pe vain ajanvarauksella
  • Salon palvelupiste ma–to klo 10–12 ja 13–16, pe vain ajanvarauksella.

Lisää tietoa asiakkaille: