Ajokorttia voi käyttää henkilöllisyystodistuksena Kelan palvelupisteissä

Kun asioit Kelan palvelupisteissä tai kuntien asiointipisteissä, voit todistaa henkilöllisyytesi passilla, kuvallisella henkilökortilla, oleskelulupakortilla tai ajokortilla.

Lakia vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista muutettiin vuoden 2019 alusta. Muutos koskee vahvoja sähköisiä tunnistamisvälineitä kuten verkkopankkitunnuksia ja matkapuhelimen mobiilivarmennetta. Vuoden alusta 2019 tunnistusvälineitä tarjoavien pankkien ja teleyritysten on edellytettävä, että henkilöllä on esittää voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Muissa asiointitilanteissa voidaan jatkossakin hyväksyä ajokortti iän tai henkilöllisyyden todistamiseen. Esimerkiksi Kelan palvelupisteissä ja kuntien asiointipisteissä henkilöllisyyden voi todistaa ajokortin lisäksi oleskelulupakortilla, passilla tai kuvallisella henkilökortilla.

Virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat edelleen passi ja poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ei ole aikaisemminkaan ollut virallinen henkilöllisyystodistus, vaan ainoastaan ajo-oikeudesta todistava dokumentti.