Asiakkaiden toiveet näkyvät uudessa äitiyspakkauksessa

Vuoden 2020 äitiyspakkaus julkistettiin 24.4. Tuotteet on pakattu kauniiseen vuodelaatikkoon, jonka on suunnitellut Ilona Partanen. Ulkohaalarin kuosi valittiin nyt ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksellä, ja voittajakuosi valikoitui ylivoimaisella äänten enemmistöllä.  

Ääniä annettiin noin 9 300, joista voittajakuosi sai noin 68 %. Valitussa kuosissa on eläin- ja luontoaiheisia kuvia tummalla pohjalla.

Tämän vuoden äitiyspakkauslaatikon ilme, Ilona Partasen suunnittelema Mustikkamaito, on yksi Kelan vuonna 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailun voittajatöistä. Robert Lönnqvistin suunnittelema kuosi oli äitiyspakkauksen vuodelaatikossa vuonna 2018 ja kolmas voittajatyö, Aya Iwayan suunnittelema kuvitus, otetaan käyttöön myöhemmin.

Esittelyvideon äitiyspakkauksesta ja kuva-albumin tuotteista löydät Kela-Kertun Facebook-sivulta.

Toimivia klassikoita ripauksella uutta

Vuoden 2020 äitiyspakkauksessa on yhteensä 56 hyödyllistä tuotetta vauvaperheelle. Tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. Uutena tuotteena tämän vuoden äitiyspakkauksessa on jatkopalabody, josta irrotettava jatkopala tuo lisää käyttöikää myös muihin vauvan bodyihin.

Uuteen äitiyspakkaukseen valikoituneet vaatteet ovat väritykseltään neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä. Mukana on myös värikkäitä vaatteita sekä iloisia luontoaiheisia kuoseja.

”Äitiyspakkauksen suosio pitää edelleen pintansa. Kaikista äitiysavustuksista noin 70 % jaetaan edelleen pakkauksina”, kertoo Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Laatu ja vastuullisuus tärkeät kriteerit tuotteiden valinnassa

83-vuotiaan äitiyspakkauksen tuotteiden valinnassa on kiinnitetty tänä vuonna erityistä huomiota tuotteiden laatuun. Tuotteiden kilpailutuksessa laatua painotettiin viime vuoden tapaan 70 % ja hintaa 30 %, kun aiempina vuosina laadun painotus on ollut 50 % ja hinnan 50 %. Kaikkien tuotteiden tulee täyttää Suomen ja EU:n lainsäädännän turvallisuusvaatimukset.

”Myös äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota jo tuotteiden tarjouspyyntövaiheessa”, Johanna Aholainen kertoo.

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan touko-kesäkuussa.

Katso myös: