Elämässä-opas kertoo: Pehmeä paluu töihin pitkältä sairauslomalta


Vuoden 2017 Elämässä-opas on jakelussa Kelan palvelupisteissä. Uudessa oppaassa kerrotaan muun muassa omaishoitajien kuntoutuskursseista ja osasairauspäivärahasta.

Elämässä-oppaassa on tiiviissä muodossa tietoa Kelan tuista ja palveluista. Tänä vuonna oppaan aiheita ovat esimerkiksi toimeentulotuki, Kelan järjestämät kuntoutuskurssit omaishoitajille ja pehmeämpi paluu töihin osasairauspäivärahan turvin.

Nivelreumaa sairastava Tuija Jokilaakso on voinut pitkien sairauslomiensa jälkeen aloittaa työnsä kevennetysti. Ensimmäisen kerran Tuija kuuli osasairauspäivärahasta lähiesimieheltään. Työterveyslääkärin ja esimiehen kanssa suunniteltiin yhdessä liukuva tapa aloittaa työt sairausloman jälkeen. Tuijan työnantaja lähetti osasairauspäivärahahakemuksen Kelaan.

– ­Koko prosessi on ollut jouheva. Päätöskin on tullut nopeasti, Tuija kertoo Elämässä-oppaassa.

– Suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille, joita askarruttaa, miten työhön paluu sujuu pitkän sairausloman jälkeen.

Asiakastarinoita ja vinkkejä asiointiin

Elämässä-opas on suunnattu erityisesti niille asiakkaille, jotka eivät etsi aktiivisesti tietoja verkosta. Ihmisläheisten asiakastarinoiden ja asiointivinkkien lisäksi oppaassa ovat selkeästi esillä Kelan eläkkeiden maksupäivät, palvelunumerot ja Kela-taksien tilausnumerot.

Asiakkaat voivat noutaa oppaan mistä tahansa Kelan palvelupisteestä. Kelasta on lähetetty opasta myös muun muassa terveysasemille, sosiaalitoimistoihin, apteekkeihin, kirjastoihin ja TE-toimistoihin.

Kelan yhteistyökumppanit voivat tilata opasta maksutta esimerkiksi 20 ja 50 kappaleen nipuissa osoitteesta lomakevarasto@kela.fi.

Näkövammaiset voivat tilata Elämässä-oppaan äänilehtenä Näkövammaisten keskusliitosta: lehtitilaus@nkl.fi.

Lisätietoja asiakkaille