Häiriöt postinkulussa voivat hidastaa tukien maksua


Ammattiliittojen mielenilmaus perjantaina 18.9. ei juuri vaikuta Kelan asiakaspalveluun. Toimistot ja puhelinneuvonta palvelevat lähes normaalisti.  Postinkulun keskeytyminen saattaa kuitenkin hidastaa tukien maksua.

Kaksi Kelan toimistoa on perjantaina kiinni mielenilmauksen takia.

Helsingissä Malmin toimisto on kiinni, mutta muut viisi toimistoa Helsingissä palvelevat normaalisti.

Espoon keskuksen toimisto on suljettu perjantaina klo 11–14, mutta Matinkylä-Olarin ja Leppävaaran toimistot palvelevat. Leppävaaran toimisto suljetaan jo klo 14 asiakastilan remontin vuoksi.

Mielenilmaus katkaisee postinkulun, mikä haittaa erityisesti työmarkkinatuen ja peruspäivärahan maksuja. Jos asiakas postittaa työttömyysajan ilmoituksensa Kelaan, hänen kannattaa varautua siihen, että ilmoitus ei todennäköisesti tule ajoissa perille. Tällöin myös työttömyysturvaraha saadaan maksuun myöhässä.

Kela muistuttaa, että työttömyysajan ilmoitus kannattaa tehdä verkossa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka saa matkapuhelinoperaattorilta. Myös useissa Kelan palvelupisteissä on asiakaspäätteitä, joilla voi hoitaa Kela-asiat verkon asiointipalvelussa.

Lisätietoja asiakkaille:
Kelan palvelunumero työttömyysajan tuista arkisin klo 8–18 puh. 020 692 210
Kelan palvelupistehaku: www.kela.fi/palvelupisteen-haku