Henkilöasiakkaan sairauspäivärahan verkkohakemus on edelleen poissa käytöstä

Sairauspäivärahaa voi hakea lomakkeella tai puhelimitse. Uudistettu verkkohakemus pyritään avaamaan mahdollisimman pian.

Tilanne koskee esimerkiksi sairauspäivärahaa hakevia opiskelijoita tai työttömiä. Työnantajille tarkoitettu verkkohakemus toimii. Työnantaja voi hakea työntekijälleen sairauspäivärahaa verkossa.

Henkilöasiakas voi tehdä hakemuksen Kelan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella (SV8). Hakemuksen voi lähettää postitse osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Lomakkeen voi myös tallentaa Kelan verkkosivuilta omalle tietokoneelle, täyttää ja lähettää liitteenä asiointipalvelun viestit-toiminnolla yhdessä muiden liitteiden kanssa.

Tarvittaessa asiakas voi soittaa numeroon 020 692 204. Jos puhelinpalvelussa on ruuhkaa, asiakas voi varata ajan puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Taustalla on alkuvuonna käynnistetty sairauspäivärahan tietojärjestelmien ja henkilöasiakkaiden verkkohakemuksen uudistus. Uudistettua verkkohakemusta ei ole teknisistä syistä voitu ottaa käyttöön. Uudistettu verkkohakemus julkaistaan mahdollisimman pian, mutta tarkkaa tietoa käyttöönotosta ei ole.

Lisää tietoa asiakkaille