In To Finland -palvelupiste uudistuu 


Kelan ja Verohallinnon yhteinen In To Finland -palvelupiste aloittaa yhteistyön uusien kumppaneiden kanssa. Jatkossa pisteessä palvelee myös Eläketurvakeskus.

Helsingin Kampissa sijaitseva In To Finland -palvelupiste on Kelan ja Verohallinnon yhteinen palvelupiste. Siellä neuvotaan Suomeen muuttavia sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyvissä asioissa. 

Palvelupisteessä on mahdollista hakea Suomen sosiaaliturvaan kuulumista. Samalla voi hakea esimerkiksi verokorttia ja rakennusalalla pakollista veronumeroa. Lisäksi tilapäisesti Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset työntekijät voivat saada palvelupisteessä suomalaisen henkilötunnuksen.

Jatkossa myös työeläkeneuvontaa

3.2.2017 alkaen pisteessä palvelee Kelan ja Verohallinnon lisäksi myös Eläketurvakeskus. Yhteistyötä kokeillaan kevään 2017 ajan. Työeläkeasioihin perehtyneet asiantuntijat ovat paikalla perjantaisin klo 9–12 ja 13–16. Heiltä saa esimerkiksi työeläkeotteen ja tietoa työeläkevakuuttamisesta ja työeläkkeistä.

In To mukana myös International House Helsinki -hankkeessa

In To Finland on tiiviisti mukana Helsingin kaupungin International House Helsinki-hankkeessa. Hanke on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Töissä Suomessa -kehittämishanketta.

Hankkeen tavoitteena on luoda Helsinkiin uudenlainen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyöhön perustuva palvelumalli ja palvelupiste. Uuden pisteen on tarkoitus koota maahanmuuton alkuvaiheen kannalta keskeiset lupa- ja viranomaispalvelut saman katon alle. Hankkeen pääpaino on pääkaupunkiseudulla, mutta monilla toiminnoilla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Uuden pisteen on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2018.

Lisätietoja asiakkaille: