Kela.fin uudistettu haku näyttää reitin palvelupisteeseen

Kelan verkkosivuilta voi kätevästi tarkistaa, mistä Kelan palvelupisteet löytyvät ja miten niihin pääsee. Haku toimii nyt paremmin mobiililaitteissa, ja sitä on tarkoitus kehittää edelleen.

Asiakas voi tarkistaa hakusivulta palvelupisteiden sijainnin ja aukioloajat. Asiakas voi hakea palvelupistettä kunnan tai palvelupisteen nimen mukaan sekä kartan avulla.

Uudistetun haun kartta skaalautuu paremmin mobiililaitteisiin. Lisäksi se näyttää reitin ja kertoo, miten palvelupisteeseen pääsee eri kulkuneuvoilla.

– Hakutoiminnon rakentamisessa on käytetty esimerkiksi Suomi.fin karttoja ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Yritämme mahdollisuuksien mukaan rakentaa julkishallinnon käytössä olevien palveluiden päälle, jottei kaikkea tarvitse aina rakentaa alusta lähtien itse, kertoo verkkoviestinnän asiantuntija Samuli Vuorinen.

Uudistetusta hausta löytyvät Kelan palvelupisteiden lisäksi kuntien ylläpitämät asiointipisteet. Lisäksi hausta löytyy tietoa aukioloajoista ja poikkeuksista niissä. Ruotsin- ja englanninkielisissä versioissa ei vielä ole yhtä kattavia tietoja aukioloajoista.

Hakua on tarkoitus kehittää esimerkiksi niin, että se näyttäisi lähimmän toimiston asiakkaan sijainnin perusteella tai jonotustilanteen niissä palvelupisteissä, joiden jonoa pystyy seuraamaan verkossa.

– Otamme ilomielin vastaan palautetta ja toiveita käyttäjiltä. Palautetta voi antaa Kelan yleisen palautekanavan kautta, Vuorinen sanoo.

Palvelupisteen haku löytyy osoitteesta www.kela.fi/palvelupisteen-haku.

Vältä ruuhka, asioi loppuviikosta

Jos haluat välttää ruuhkan palvelupisteessä, ajoita asiointi loppuviikkoon. Aamupäivällä on myös yleensä vähemmän asiakkaita kuin iltapäivällä.

Tarkista jonotustilanne

Voit tarkistaa Kela.fistä joidenkin palvelupisteiden jonotustilanteen ja seurata jonon etenemistä muualtakin kuin Kelan tiloista. Sivulta näkee vuorossa olevan asiakkaan numeron, jonossa olevien määrän ja asioimaan päässeiden keskimääräisen jonotusajan.

Jonotustilanteen voi tarkistaa osoitteesta www.kela.fi/jonotustilanne.

Verkossa asioit sujuvasti

Voit hakea lähes kaikkia etuuksia ja tarkistaa esimerkiksi oman hakemuksesi käsittelytiedot verkossa. Asiointipalvelun kautta hakemuksesi liitteineen on heti perillä. Kirjaudu asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

Lisätietoja asiakkaille: