Kela-Kertun palvelu sosiaalisessa mediassa sai kansainvälisen kunniamaininnan

Kunniamaininta tuli maailmanlaajuiselta sosiaaliturvajärjestöltä ISSAlta, joka palkitsi Kela-Kertun neuvontapalstan Hyvä käytäntö -kilpailussa.

Kela palvelee lapsiperheitä sosiaalisessa mediassa Kela-Kertun neuvontapalstalla. Palstalla perheet voivat kysyä neuvoja helposti ja anonyymisti. Kelan asiantuntijat vastaavat kysymyksiin Kela-Kerttu-nimellä parissa päivässä. Vuonna 2010 lanseeratun palstan suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna siellä vieraili 140 000 asiakasta.

Kela-Kerttu-palvelu sai kansainvälistä tunnustusta torstaina 30.5.2013, kun maailmanlaajuinen sosiaaliturvajärjestö ISSA (International Social Security Association) myönsi Kelalle kunniamaininnan palvelusta. Tunnustus tuli ISSAn järjestämästä Hyvä käytäntö -kilpailusta, joka tänä vuonna suunnattiin Euroopan maiden sosiaaliturvalaitoksille.

– Lapsiperheet käyttävät aktiivisesti verkkopalveluita, ja siksi halusimme tarjota neuvontaa perheille myös sosiaalisessa mediassa. Olemme ylpeitä Kela-Kertun neuvontapalstasta ja on hienoa, että toiminta nähdään myös kansainvälisesti hyvänä käytäntönä, kiitteli Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä, joka vastaanotti kunniamaininnan Istanbulissa Turkissa.

ISSA on palkinnut hyviä käytäntöjä vuodesta 2008 alkaen. Viime vuonna kilpailu oli suunnattu Aasian ja Tyynenmeren maiden sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikan maiden sosiaaliturvalaitoksille. Hyvien käytäntöjen palkitsemisella halutaan auttaa eri maiden sosiaaliturvalaitoksia parantamaan niiden käytäntöjä ja hallintoa. Hyvät käytännöt julkaistaan ISSAn verkkosivuilla.

ISSA myönsi Hyvä käytäntö -kilpailussa 2 palkintoa, 7 erityiskunniamainintaa ja 36 kunniamainintaa. Kela-Kertun saama kunniamaininta oli ainoa Suomeen saatu tunnustus.

Lisätietoja

www.kela.fi/kerttu

www.issa.int

 

Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä vastaanottaa palkinnon