Kela tarjoaa kesätyötä yli 300 nuorelle

Kesätyöntekijöiden määrä on viime vuosina kasvanut reippaasti. Ensimmäiset kesätyöntekijät ovat jo aloittaneet työnsä.

Kesällä 2018 Kelassa työskentelee yli 300 nuorta erilaisissa tehtävissä Kelan toimipisteissä ympäri Suomen. Kaikkiaan hakemuksia tuli noin 11 000. Joukossa oli paljon eri alojen opiskelijoita.

– Oli ilahduttavaa, että hakemuksia tuli taas paljon, lähes yhtä paljon kuin viime vuonna. Hakemusten taso oli myös todella hyvä. Joukossa oli todella paljon innokkaita ja Kelan yhteiskunnallisesta tehtävästä kiinnostuneita hakijoita, sanoo Kelan rekrytoinnin asiantuntija Päivi Bruce.

Kesätyöntekijöiden määrä on parin vuoden aikana kasvanut noin sadalla vuodessa. Vuonna 2016 kesätyöntekijöitä oli noin 100 ja viime vuonna 200.

– Tarve on kasvanut, koska Kelan tehtävien määrä on laajentunut viime vuosina. Muun muassa perustoimeentulotuen hoitaminen edellyttää, että myös kesällä on tarpeeksi työntekijöitä, Päivi Bruce jatkaa.

Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee asiakaspalvelutehtävissä palvelupisteissä, puhelinpalvelussa ja ratkaisutyössä. Kesätyöntekijöitä on myös palkattu ICT-tehtäviin, kehittämistehtäviin ja hallintoon.

Kyselyjen mukaan kesätyöntekijät viihtyvät Kelassa ja kokevat työnsä mielekkääksi. Kiitosta on aiempina vuosina saatu muun muassa hyvästä työilmapiiristä, perehdytyksestä ja selkeistä työtehtävistä.

Kela osallistuu jälleen tänä vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Tavoitteena on antaa nuorille onnistunut työkokemus ja samalla tehdä Kelaa tunnetuksi työnantajana. Muun muassa kampanjan materiaaleja hyödynnetään talon sisällä.

Tutustu kelalaisiin Instagramissa

Vuoden 2018 aikana 5 kelalaista kertoo työstään Kelan Instagram-tilillä @kela_fpa aihetunnisteella #töissäkelassa. Tutustu esimerkiksi Yhteyskeskuksessa työskentelevään Joonaan tai viestintäryhmässä työskentelevään Heliin.