Kelan korvaamat taksipalvelut toimivat moitteettomasti lähes koko maassa

Suurimmassa osassa maata tilausvälityskeskusten puhelinpalvelu toimii hyvin, autoja on riittävästi ja asiakkaat saavat kuljetuksensa sovitusti.

Suurin osa Kelan kilpailuttamista palveluntuottajista on pystynyt hoitamaan erinomaisesti kaikki kuljetuksiin liittyvät palvelut taksialan isojen muutosten keskellä.

Palvelut toimivat nyt huomattavasti paremmin myös niillä alueilla, jotka ruuhkautuivat alkuviikosta. Palveluntuottajat ovat rekrytoineet lisää henkilökuntaa puhelinpalveluun ja sopineet kuljetuksista uusien autoilijoiden kanssa. Tilauspuheluiden jonotusajat ovat lyhentyneet, ja tilatut kuljetukset on saatu järjestettyä.

Ongelmia, jotka koskevat lähinnä puhelinpalvelua, on yhä viidessä maakunnassa: Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Kela on edellyttänyt, että palvelu saadaan palvelukuvauksen ja hankintasopimuksen mukaiselle tasolle viikon loppuun mennessä myös näillä alueilla.

Kela seuraa edelleen tiiviisti sopimuskumppanien palvelutasoa ja käy jatkuvaa keskustelua palveluntuottajien kanssa, jotta sairausvakuutuslain mukaiset kuljetukset ja korvaukset saadaan asianmukaisesti hoidettua.

Tiedotamme asiasta seuraavan kerran tiistaina 10.7.