Kelan puhelinpalvelu ja palvelupisteet kiinni juhannuksena

Kaikki palvelupisteet ja puhelinpalvelu ovat kiinni perjantaina 21.6. Palvelemme normaalisti jälleen maanantaina 24.6.

Pyhäpäivät vaikuttavat joidenkin etuuksien maksupäiviin. Voit tarkistaa etuuksien maksupäivät kätevästi verkossa osoitteessa www.kela.fi/maksupaivat tai soittamalla numeroon 020 634 0210. Numeroon soittamalla kuulet lapsilisän, lastenhoidon tukien, eläke- ja vammaisetuuksien, asumistukien, opintotuen sekä sotilasavustuksen maksupäivät. Automaattinen palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden joka päivä.

Myös työttömyysajan ilmoitus- ja maksupäivät poikkeavat juhannuksena tavanomaisesta. Lue lisää tiedotteesta.

Puhelimitse, ajanvarauksella ja verkossa

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi pyytää neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot.

Puhelinpalveluun voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluneuvoja perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelaan. Osaan Kelan palvelunumeroista voi myös jättää soittopyynnön. Kun Kelan palveluneuvoja soittaa ajanvarauksen tai soittopyynnön tehneelle asiakkaalle, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään.

Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi), ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa (www.kela.fi/asiointi). Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot. Verkkoasiointiin voi halutessaan saada tukea palvelupisteestä tai puhelinpalvelusta.

Lisätietoja asiakkaille: