Maksamattomat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksut siirtyvät ulosottoon huhtikuun puolivälissä

Kevätlukukautta 2021 koskeva korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu piti maksaa viimeistään 31.1.2021. Maksamattomat maksut siirretään ulosottoon huhtikuun puolivälissä.

Kela lähetti helmikuun lopussa maksumuistutuksen opiskelijoille, jotka eivät olleet maksaneet terveydenhoitomaksua ajoissa. Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 31.1.2021 niille opiskelijoille, jotka ilmoittautuivat kevätlukukaudelle 2021 läsnä olevaksi viimeistään 31.1.2021.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu kuitata eli vähentää huhtikuun opintorahasta, maksu siirtyy ulosottoon. Kelan tämänhetkisten tietojen mukaan ulosottoon on menossa 8 150 maksua.

Välttääkseen ulosoton opiskelijan pitää maksaa maksu heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Jos kotiin postitettu maksumuistutus ei ole tallessa, opiskelija löytää maksutiedot verkosta Kelan asiointipalvelusta.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua, maksu näkyy OmaKelassa kohdassa Oma asiointi / Perinnät > Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu. Jos maksu on maksettu, asiakkaan omissa tiedoissa ei näy perittäviä maksuja. Opiskelija voi myös tarkistaa omasta verkkopankistaan, onko maksu maksettu.

Lue lisää