Näin Kela palvelee Karjaalla ja Tammisaaressa 2.9. alkaen

Syyskuun alusta Karjaan ja Tammisaaren palvelupisteiden aukioloajat muuttuvat.

Jatkossa Karjaan palvelupiste on avoinna neljänä päivänä viikossa, myös perjantaisin. Tammisaaren palvelupisteessä palvellaan jatkossa asiakkaita, jotka ovat varanneet ajan. Aukioloaikoja on kokeiltu kesän ajan.

Karjaan palvelupisteessä on käytössä palvelutapa, jossa palveluasiantuntija selvittää asiakkaan tarpeen ja ohjaa hänet eteenpäin mahdollisimman pian. Tarvittaessa asiakas voi jonottaa vuoronumerolla tai hänelle voidaan varata aika. Asiakas voi myös itse varata ajan verkossa tai puhelimessa. Palvelutapa on käytössä useissa Kelan palvelupisteissä ja se on kerännyt asiakkailta paljon kiitosta.

Näin Kela palvelee 2.9. alkaen:

Karjaan palvelupiste (Keskuskatu 88) on avoinna ma–ke ja pe klo 9–12 ja klo 13–15.
Tammisaaren palvelupisteeseen (Kuningattarenkatu 7) pitää jatkossa varata aika etukäteen.

Puhelimitse, ajanvarauksella ja verkossa

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi kysyä neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot.

Puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluasiantuntija perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelaan. Osaan Kelan palvelunumeroista voi myös jättää soittopyynnön. Kun Kelan palveluasiantuntija soittaa ajanvarauksen tai soittopyynnön tehneelle asiakkaalle, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään.

Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi), ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa (www.kela.fi/asiointi). Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksensa käsittelytiedot. Verkkoasiointiin voi halutessaan saada tukea palvelupisteessä tai puhelinpalvelussa.

Lue lisää