Pääsiäisen maksupäivät ja aukioloajat­

Pääsiäinen vaikuttaa Kelan etuuksien käsittelyaikoihin ja maksupäiviin sekä työttömyystuen ilmoituspäiviin. Kelan asiakaspalvelu on kiirastorstaina auki normaalisti, mutta pääsiäispyhinä suljettu.

Pääsiäisen arkipyhät voivat vaikuttaa hakemusten käsittelyaikaan. Hakemuksesi käsittelyaika riippuu myös siitä, mitä etuutta olet hakenut, onko hakemus täytetty huolellisesti ja onko hakemuksessa mukana tarvittavat liitteet. Jos hakemus on puutteellinen, sinua pyydetään toimittamaan tarvittavat liitteet, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn.

Joidenkin etuuksien maksupäivät osuvat tänä vuonna pääsiäiseen. Esimerkiksi takuueläke maksetaan jo 18.4. (yleensä kuukauden 22. päivä).

Tarkista verkosta käsittelyajat ja maksupäivät. Käsittelyajat ovat Kelan tavoitteita, ja todellinen käsittelyaika voi vaihdella.

Työttömyysajan ilmoitus- ja maksupäivät pääsiäisen aikaan

Kun työttömyysajan ilmoituksen jakso päättyy

  • 16.–17.4., ilmoituksen voi palauttaa 16.4. Rahat ovat tilillä aikaisintaan 18.4.
  • 18.4., ilmoituksen voi palauttaa 17.4. Rahat ovat tilillä aikaisintaan 23.4.
  • 19.4.–21.4., ilmoituksen voi palauttaa 18.4. Rahat ovat tilillä aikaisintaan 24.4.

Poikkeukset työttömyysajan ilmoituksen palautus- ja maksupäivissä kerrotaan myös asiointipalvelussa ja ilmoituslomakkeessa. Ilmoitus kannattaa toimittaa Kelaan jo palautuspäivän aamuna, jotta rahat ovat tilillä aikataulun mukaisesti.

Kelan asiakaspalvelun aukioloajat

Kelan palvelupisteet ja puhelinpalvelu ovat kiirastorstaina auki normaalisti. Pitkäperjantaina ja 2. pääsiäispäivänä palvelupisteet ja puhelinpalvelu ovat kiinni.

Puhelinpalvelu on normaalisti avoinna ma–pe klo 9–16. Löydät puhelinnumerot verkosta: www.kela.fi/palvelunumerot. Myös palvelupisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta: www.kela.fi/palvelupisteen-haku.

Lisää tietoa asiakkaille

Yhteystiedot asiakkaille