Sähköisen tunnistautumisen muutokset voimaan syyskuussa

Syyskuussa voimaan astuvat muutokset pankkien tarjoamiin tunnistusmenetelmiin koskevat myös Kelan verkkoasiointipalvelua ja Omakantaa, joissa on käytössä suomi.fi-tunnistus.

Nordea ja Danske Bank ovat ilmoittaneet luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista kokonaan, myös suomi.fi-tunnistuksessa. Nordea ja Danske Bank ohjaavat asiakkaitaan ottamaan käyttöön puhelimeen asennettavan tunnuslukusovelluksen. Ne tarjoavat erillisen tunnuslukulaitteen niille käyttäjille, jotka eivät halua ottaa sovellusta käyttöönsä.

Muiden pankkien asiakkaat voivat Kelan saamien tietojen mukaan jatkaa tunnuslukutaulukkojen käyttöä suomi.fi-tunnistuksessa.

Jos pankkien tarjoamissa tunnistusmenetelmissä on ongelmia Kelan verkkoasiointipalveluun tai Omakantaan kirjautumisessa, asiakkaan kannattaa tarkistaa muutokset oman pankin verkkosivuilta tai olla yhteydessä omaan pankkiin. Kela ei voi auttaa näissä tilanteissa.

Kelan asiointipalveluun ja Omakantaan voi tunnistautua pankkitunnusten lisäksi varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Näihin tunnistustapoihin ei ole tulossa muutoksia.

Lisää tietoa asiakkaille